Доведено Ірпенем: як бюджет розвитку міста за 3 роки зріс у 32 рази

У 2014 році бюджет розвитку Ірпеня становив всього 7,8 млн грн. Сьогодні ж маємо цифру, яку колись вважали фантастичною і неймовірною – 248,6 млн грн. Якщо бути точним, за 3,5 роки відбулося зростання міського бюджету розвитку у 31,9 рази. Про це написав ірпінський міський голова Володимир Карплюк у своєму блозі. 

Як відомо, чим більший бюджет розвитку, тим більше можливостей для міста і його громади розвиватися. Саме за ці кошти будуються дороги і тротуари, реконструюються парки і площі, встановлюються дитячі і спортивні майданчики, проводяться капітальні ремонти в соціально-культурних закладах тощо. Завдяки бюджету розвитку реалізуються інвестиційні програми, удосконалюється інфраструктура медичної і освітньої сфер, впроваджуються сучасні енергоефективні технології, підтримуються громадські ініціативи.

За словами Карплюка, щоб отримати такий бюджет розвитку, була проведена величезна робота. Це й повна інвентаризація комунальної власності і перегляд цін на її оренду, це постійні перемовини з підприємцями щодо прозорості і чесності їхньої діяльності, залучення інвестицій, регулярний аналіз надходжень і видатків, це чіткий контроль руху кожної копійки. “Без викорінення корупційних схем, налагодження системи прозорого управління, без єдиних твердих правил гри для бізнесу, без інтенсивної праці згуртованої управлінської команди та підтримки громади все це було б неможливим”, – зазначив мер.

За три роки в Ірпені реалізували понад 200 соціальних проектів. Відкрили два нових комунальних дитячих садочки – “Бджілка” та “Колібрі”. Завершується будівництво третього – на вул. Курортній. Добудовуються дві школи №2 і №17. Розроблені проекти кількох нових шкіл і дитячих садочків. У кожній школі створені профільні класи та споруджені сучасні спортивні майданчики. Почав роботу Ірпінський Ліцей Інноваційних технологій, аналогів якому в Україні немає. Ірпінські учні, починаючи з 5-го класу, можуть отримати стипендію розміром 1000 грн за успіхи в навчанні і активну участь у шкільному житті. Вчителі підвищують кваліфікацію у навчальних поїздках до Європи.

Активно реформується медицина регіону. “Ми відкрили нову дитячу поліклініку і три амбулаторії сімейної медицини. В Ірпінській міській лікарні з’явився мамологічний центр, ще один операційний блок, оснащений якісним обладнанням із Німеччини, а в поліклініці для дорослих – стоматологічний рентген-кабінет. Новітнє обладнання, нові автомобілі, капітальні ремонти приміщень, комп’ютеризація, стажування лікарів за кордоном – така нова реальність ірпінської медицини”, – розповів Карплюк.

“Всього за три роки із занедбаного провінційного містечка Ірпінь став європейським містом із якісними дорогами і тротуарами, затишними парками і новою центральною площею. Містом, де активна громада сама визначає, на що витратити 2 млн. грн бюджету участі. Містом, де знімають кіно, пишуть картини і вірші, проводять міжнародні змагання і творчі конкурси – і це лише незначна частина того, що дало Ірпеню зростання бюджету розвитку. А скільки всього залишається за кадром! І все це, повірте, може бути реальністю у кожному українському місті. Доведено Ірпенем”, – підсумував мер Ірпеня.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.