До Ірпеня приїдуть відомі зарубіжні літератори

У Міжнародному фестивалі перекладачів “Кочур-фест”, який пройде 12–13 жовтня в Ірпені візьмуть участь всесвітньовідомі літератори з різних країн. Про це розповів засновник і директор видавництва “Саміт-книга” Іван Степурін, повідомляє Ірпінська міська рада.

Очікується, зокрема, що на фестиваль приїдуть:

– італійська поетеса, перекладачка, директор Міжнародного фестивалю “Європа у віршах” (м. Комо, Італія) Лаура Гаравалья;

– французька поетеса, перекладачка, академік Європейської академії наук, мистецтв і словесності Ніколь Лоран-Катріс;

– сербський письменник, перекладач, член Королівської академії наук і мистецтв Сербії Мілутін Джурічковіч;

– румунський письменник, перекладач, академік Румунської академії наук, президент Міжнародної академії ім. М. Емінеску, директор Міжнародного фестивалю поезії в м. Крайова (Румунія) Йон Дяконеску.

Крім того, під час фестивалю Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизстану в Україні Жусупбек Шаріпов та автор Осмонакун Ібраїмов представлять книгу “Чінгіз Айтматов – останній письменник імперії” (переклад на українську мову Миколи Васьківа).

Варто відзначити, що форум названий на честь видатного українського перекладача, поета й літературознавця Григорія Кочура, який десятки років прожив в Ірпені.

“Фестиваль відбудеться за підтримки міської адміністрації Ірпеня та висловив щиру вдячність в. о. Ірпінського міського голови Анастасії Попсуй «за ініціативу і підтримку фестивалю”,- зазначив Іван Степурін.

Організатори “Кочур-фесту” запрошують до участі у фестивалі “всіх зацікавлених письменників і видавців, філологів і журналістів, а також просто шанувальників літератури”.

Програма фестивалю буде опублікована 24 вересня.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.