Для дитсадка «Червона Шапочка» у Михайлівці-Рубежівці облаштували укриття (відео)

Вихованці дитсадка «Червона Шапочка» у селі Михайлівка-Рубежівка прийшли оглянути укриття, яке облаштували спеціально для них. До цього часу саме через відсутність укриття садочок не міг працювати. Але зараз вже може приймати дітвору.

Людмила Петренко, завідувачка дитсадка «Червона Шапочка» у селі Михайлівка-Рубежівка:

«Відновлюються робочі місця у закладі, садок починає функціонувати на повний робочий день. Батьки можуть працювати спокійно, знаючи, що діти доглянуті й у безпеці».

Укриття облаштували за 500 метрів від дитсадка – у підвальному приміщенні сільської ради. Адже умов створити його у самому садочку немає. Тут же є все необхідне для комфортного перебування дітей і вихователів під час повітряної тривоги.

Андрій Помазан, депутат Ірпінської міської ради:

«Це укриття було в такому стані, що сюди навіть важко було зайти. Протиснутися неможливо було, було все завалено, був грибок, все в жахливому стані. За місяць його привели у порядок. Воно коштувало мільйон гривень. З ірпінського міського бюджету профінансовано, за що дякуємо Ірпінському міському голові».

Це сховище для «Червоної Шапочки» – тимчасовий варіант. У майбутньому укриття збудують між старим і новим корпусами дитсадка. До речі, нова будівля уже готова на 70%. Будівництво розпочали три роки тому у співфінансуванні обласної і сільської ради. Але роботи довелося призупинити через війну.

Катерина Пасюк, староста Михайлівсько-Рубежівського старостинського округу:

«В області буде 9 червня сесія. Там будуть прийняті рішення по бюджету. Тоді вже на підставі тих рішень Київської обласної ради будемо розуміти, які у них в пріоритеті будівництва. Тому що ми знаємо, що під час військових дій капітальні будівництва були призупинені, тому що вся країна працювала на оборону».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.