Депутат міськради Кухалейшвілі опинився на лаві підсудних

Сьогодні у Печерському суді міста Києва розглядали питання про запобіжний захід депутату Ірпінської міської ради Лаврентію Кухалейшвілі.

12510279_10153588025239475_3082195570074714098_n

Варто зазначити, Лаврентій Кухалейшвілі – 1982 року народження, депутат Ірпінської міської ради від партії «Свобода», секретар постійної депутатської комісії земельних відносин, лісових та природоохоронних питань, в Ірпені знаний громадський активіст. Опинився на лаві підсудних через Нагадаємо, що депутата отримання хабара у розмірі 108 тис. грн.

Ось, що стало відомо з зали суду. Початок засідання затягнувся на 2 години. Ірпінського депутата привезли у наручниках співробітники СБУ України.

Його підтримували ірпінські активісти, колеги-депутати міської ради Богдан Мельничук і Сергій Глиняний (обидва – теж від «Свободи»). Активно підримував й депутат обласної ради Ігор Домбровський (ВО «Свобода»). Вони пропонували випустити Лаврентія на поруки.

Засідання тривало понад сім годин. З боку обвинувачення було клопотання – затримати підозрюваного на два місяці або відпустити під заставу у сумі 100 прожиткових мінімумів (це приблизно 1, 5 млн. грн.).

Захист Лаврентія представляли три адвокати. Їх позиція грунтувалася на свідченнях 9 свідків, які давали характеристику підозрюваному і відповідали на питання правозахисників. Позиція захисту однозначна – Кухалейшвілі не винен. З боку обвинувачення не прозвучало жодного запитання.

Близько 8-ї вечора рішення суду було прийнято і озвучено: залишити підозрюваного Лаврентія Кухалейшвілі під вартою протягом 60 днів (з моменту затримання), або, при надходженні грошей на розрахунковий рахунок суду, відпустити під заставу в розмірі 80 мінімальних заробітних плат (понад 110 тис. грн.).

Наразі затриманий перебуває у Київському СІЗО.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.