День у деталях: Анастасія Попсуй

Її робочий день починається з гори документів. Кожен необхідно уважно вивчити і завізувати. Уже рік Анастасія Попсуй поєднує посади секретаря Ірпінської міської ради та міського голови. Відповідальність зашкалює. Зізнається: головне у цій справі – налаштуватись на позитив.

З чого зазвичай розпочинається ранок мера Ірпеня?

З кави, з позитивних думок для того, щоб налаштуватись на позитивний результат. Потім – піти заряджати своїх колег і громадян, які приходять з проблемами. І щодня ми маємо питання з ранку до вечора: чого не прийняли дитину ? Чого не залатали дорогу? Треба весь час розуміти, що позитивний результат після цього буде.

Жінка мер, жінка за кермом. Чи часто ви чуєте такі упереджувальні слова стосовно гендерної складової?

Я скажу чесно: жінкою в політиці або самоврядуванні інколи буває важче. Це пояснюється просто . Для журналістів цікаво дивитись не на досягнення, іновації, нововедення жінки, а більше цікавлять питання: з ким пила каву? Який колір помади?  Яка спідниця? Чому такий настрій? І всякі такі провокаційні речі. Потрібно з гумором до цього ставитися. З часом у громади буде лояльніше ставлення до жінок, які займають керівні посади.

Ми приїхали до приміщення нового академічного ліцею. Цей ліцей буде при Університеті природоохоронних ресурсів і так само при ірпінському коледжі. Це дуже зручний комплекс для вибору в майбутньому студентами навчального закладу. Це для нас важливе рішення, бо розвантажує нашу освітню мережу. Підготовку до відкриття ліцею тримаю на особистому контролі.  З дня на день тут розпочнеться косметичний ремонт холів і кабінетів. Керівництво готує  перелік меблів та техніки які потрібно придбати додатково. Нові комп’ютери будуть куплені в цей ліцей за кошти міського бюджету.

10 років тому Ви переїхали в Ірпінь і почали активно займатись громадською діяльністю.

Так, був конкурс проектів по програмі “Відродження”, я подала 2 заявки, обидва виграла на 2 садочки: 1 в Ірпені, а інший в Бучі. Кожен рік ми вигравали грантів більше ніж на 1 мільйон гривень на різноманітні освітні програми, реконструкції, що було дуже незвичайно для Ірпеня.

Далі – Покровська вулиця. Тут нещодавно розпочалась реконструкція одного з дворів. Анастасія є депутатом саме в цьому окрузі. Каже, що дуже хоче, щоб цей двір став одним з найкращих у місті. Тому часто приїжає перевірити стан справ.

Ще одна реконструкція триває на вулиці Тургенівській. Тут готують до заселення соціальний гуртожиток. Замінені  всі комунікації, у санвузлах кладуть плитку, штукатурять стіни, готують на заміну вікна.

Тут будуть жити працівники комунальної, соціальної сфери, які мають для цього життєву ситуацію, яка до цього спонукає, тобто особи, які не мають особистого житла. Це наші працівники освіти, медицини, культури, ЖКГ.

Анастасія зізнається, що отримує неабияке задоволення проїджаючи Ірпенем. За останні 4 роки наша команда прийшла саме з активістів майдану і ми були заряджені, що змінюємо країну, і під керівництвом Володимира Карлюка ми зробили надзвичайно багато і всі, хто прижджають, кажуть, що це класні зрушення і вони ніде ще такого не бачили.

У Ліцеї інформаційних технологій розпочались заходи з нагоди Дня Європи за участі представників ЄС. Звичайно ж, такі події не обходяться без присутності міського керівництва. Анастасія Попсуй вітає учасників та надихає до нових звершень.

Можливо, хтось з вас пов’яже своє життя з представництвом ЄC або в парламенті. Є проект по гендерній рівності, ми відправляли по ньому переможницю на стажування у Брюсель. Я думаю, якщо студенське самоврядування Ірпеня винесе свою пропозицію зробити європейський захід, хтось зможе поїхати в Брюсель на стажування. Ми можемо вам це запропонувати.

Далі – школа іноземних мов Global English. Тут за ініціативи Анастасії Попсуй розпочався проект підготовки учнів ірпінських шкіл до ЗНО  з англійської. Навчання безкоштовне.

Після цього – святкування дня народження відомого дитячого письменника Василя Шаройка. Зустріч з шанувальниками і друзями  він відзначив свої 90 років. Анастасія Попсуй привітала його і зазначила, що він молодий душею.

Шо вас щодня надихає до роботи?

Я люблю свою роботу, бо бачу позитив, бачу людські посмішки, щастя в очах, вирішені питання, багато нюансів, які роблять життя кращим. І коли ти бачиш результат і задоволених людей – це найбільша нагорода і заради цього хочеться вставати зранку і йти працювати. Звісно ж, бувають моменти, коли сумно, важко, або не знаєш, як допомогти комусь і приходить в такі моменти якась хороша думка, Бог допомагає  і всі питання вирішуються.

Детальніше – у сюжеті:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.