День Перемоги по-українськи, а не по-радянськи

Сьогодні Ірпінська делегація відвідала обласні заходи з нагоди 70-ї рiчницi Перемоги. Вшанування ветеранів відбувалося на території Лютізького плацдарму, на околиці села Нові Петрівці Вишгородського району. Небагато їх привезли туди, бо час безжалісний – і їх залишається щороку все менше серед нас, а для інших дорога стала б надто складною.

Для всіх присутніх відбувся концерт, під час якого виконали фронтові музично-танцювальні композиції часів Другої світової війни. Потім сивочолих ветеранів пригощали стравами з польової кухні та фронтовими 100 грамами.

Привітати ветеранів та вручити їм грамоти за мужність і самопожертву приїхав губернатор області Володимир Шандра. Він відзначив, що безцінний подвиг кожного з них у ті далекі часи став прикладом патріотизму та любові до Батьківщини у сьогоднішній непростий період життя українців.

Як сказав керівник Ірпінської делегації Максим Плешко:

– Нарешті почала змінюватися політика пам’яті. Ми вже не будемо згадувати той час по-радянськи, в дуже тріумфальному вимірі, якщо війна буде сприйматися виключно, як суцільні перемоги, така собі «весела прогулянка до Берліну», то це, очевидно, не відповідатиме тій правді, чим насправді вона була. Ми повинні говорити про той жах, який тоді відбувався, про Другу світову війну, як про одну з найбільших трагедій в українській історії.

DSC00987

DSC00992

DSC01012

DSC01016

DSC01038

DSC01048

DSC01060

Bookmark the permalink.

Comments are closed.