Стартап по-ірпінському!

Багато хто чув, а дехто вже і встиг відвідати нове креативне місце для відпочинку творчих людей – вільний простір ART House. Його створили дві активні молоді ірпінчанки Марина Науменко (соціолог, громадський діяч, президент творчого об’єднання “Лісова брама”, 27 років) та Лілія Нємченко ( фінансист, менеджер, музикант, поет, 26 років). Відкриття відбулося 25 березня. Редакція «Правди Ірпеня» нарешті вирішила розпитати дівчат, як вони зважилися на такий стартап.

Кому прийшла думка зайнятися таким бізнесом? Чому саме вільний простір?

М.Н.: Ідея прийшла мені. Я – ірпінчанка, я тут народилася і дуже вболіваю за своє місто. Будь-який бізнес  – це ризик. Нам дуже хотілося, щоб було таке місце в Ірпені, де можна як просто поспілкуватися з друзями за кавою та смачненьким у приємній атмосфері, вільній від алкоголю та паління, так і зробити таку собі платформу для презентації робіт талановитих людей.

Поділіться, будь-ласка, які перепони були на вашому шляху від виникнення ідеї до втілення у життя? Який стартовий капітал потрібен був, щоб відкрити вільний простір?

М.Н.: Десь 10-15 середньостатистичних зарплат (сміється). Але ж у мене є партнер – Лілія, тому мені було вдвічі легше. Ніяких перепон не було. Спокійно зареєструвалася як ФОП, взяла в оренду приміщення і все. Можливо, мені пощастило.

За який час ви плануєте повернути собі вкладені кошти?

М.Н.: За рік – півтора. Ми – оптимісти! Місту реально не вистачало подібного закладу. Художники, фотографи, психологи, майстри хенд-мейд один за одним звертаються до нас, щоб провести свої виставки та тренінги. Наприклад, кожен четвер для дітей та кожну суботу для дорослих о 17:00 проходять курси живопису від Юлії Павлусь, роботи якої  у нас зараз виставляються у маленькому залі.

Скільки коштує відвідування ART House і чи потрібно платити окремо за тренінги?

М.Н.: Зазвичай сплачується тільки час перебування: перша година – 20 грн., а всі наступні – 15 грн. (хвилина – 25 коп.). Інколи проходять масштабні заходи, як наприклад у цю неділю (з 14:00 збираються грати у всесвітньо відому гру “Cash Flow”), то вони можуть тривати до закриття (о 23:00), проте ціна складає за ввесь час 100 грн., також трохи відрізняється ціна на курси живопису.

ART House залишив дуже позитивне враження. Творче місце зі смачною кавою та ласощами, де можна пограти в ігри (дуже великий вибір), почитати книжки ірпінських письменників, навіть зайнятися буккросінгом, обмінявши будь-яку книгу зі спеціальної полиці на свою, а також придбати на згадку про це казкове місце невеликий хенд-мейд сувенірчик чи авторську картину за прийнятними цінами.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.