День Конституції України в Ірпені: афіша святкових заходів

До відзначення 23-ої річниці створення Конституції в Ірпені готують провести багато заходів. Святкування буде проведено 2 дні поспіль: 27 і 28 червня. Але відпочивати в ці дні будуть не всі: поліція, рятувальники і медики будуть нести чергування в посиленому режимі роботи під час святкових акцій.

  • 27 червня на Центральній площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку о 15:00 відбудуться урочистості до Дня Конституції України.
  • 28 червня в парку “Незнайка” пройдуть надзвичайно цікаві заходи:

16:30 – 21:00 – святковий концерт “Моя Україно”

16:30 концертна програма за участю місцевих творчих колективів

19:00 – виступ Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо

20:00 виступ Київського академічного муніципального духовного оркестру

Історична довідка. Цьогоріч дата святкування Дня  Конституції України припадає на п’ятницю, що дозволить українцям відпочивати три дні поспіль. Свято встановили на честь прийняття Конституції – основного документу вищої юридичної сили в країні. Цей документ змінив Конституцію Української Радянської Соціалістичної Республіки, котру використовували до 1996 року. Верховна рада України прийняла Конституцію в 1996 році, о 9:20 ранку, після ночі безперервної роботи. Сталося це через п’ять років після того, як Україна отримала статус незалежної держави. Україна стала останньою країною колишнього СРСР, яка прийняла власну конституцію.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.