Чи стане Ірпінь культурною столицею України?

Ірпінська агенція розвитку подаватиме заявку на участь у програмі фінансування культурних проектів від Українського культурного фонду. Про це кореспондентам “Правди Ірпеня” повідомила голова Агенції Оксана Нечитайло.

Цього року Український культурний фонд презентував нову програму, направлену на активізацію культурного розвитку громад та міст. Така програма є пілотним проектом, який організовується Українським культурним фондом вперше. В рамках нього будуть вручатись титули Великої та Малої культурної столиці України містам, які запропонують найкращі економічні показники культурної підтримки збоку органів місцевого самоврядування та портфелю ініціатив, що найглибше реалізують принципи сталості, комплексності та інклюзивності. На реалізацію проектів-переможців фонд виділить фінансування в розмірі 20 млн. грн. і 10 млн. грн. відповідно.

“Ми будемо подавати заявку на фінансування культурних проектів в Ірпені. У заявці вказуватимемо культурні програми, які діють у місті, фінансування органами місцевого самоврядування культурних програм у співвідношенні з іншими програмами, реалізацію унікальних культурних проектів у місті і власні пропозиції щодо майбутніх проектів”, – зазначила Оксана Нечитайло.

Зокрема, потрібно запропонувати чотири заходи, які в Ірпені можна буде провести до кінця 2019 року. За словами Нечитайло, це можуть бути фестивалі, шоу-програми, конкурси.

“Вважаємо, Ірпінь вартий того, адже стільки культурних заходів, як проводиться у нашому місті, важко віднайти десь в Україні”, – додала Оксана Нечитайло.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.