Чи справді ягоди годжі настільки корисні

Ягодам годжі приписують безліч властивостей – нібито вони запобігають хворобі Альцгеймера, хворобам серця, діабету та гіпертонії. 

Коли будь-який продукт виділяється на тлі інших великим вмістом будь-яких поживних речовин, його одразу називають суперфудом, після чого починають активно продавати та рекламувати, розповідають дієтологи.

Але є один нюанс – безліч таких досліджень проводиться не на людях, а на тваринах, чий метаболізм та травна система влаштовані інакше.

Така ж історія виникла й зі славнозвісними ягодами годжі. Немає жодних наукових досліджень, які б підтвердили користь ягід годжі для здоров’я людини. Окрім цього, ці ягоди можуть викликати перехресну алергію та є коагулянтами, тобто вони не сумісні з деякими лікарськими препаратами. 

Чорна смородина має значно більше корисних властивостей, ніж ягоди годжі. І у годжі така ж кількість вітаміну С, як у цитрусових та полуниці.

Іноді люди витрачають гроші не зовсім на те, що потрібно. І всім суперфудам є аналоги з доступних продуктів, таких як: цитрусові, яблука, груші та сезонні ягоди.

Джерело: https://24tv.ua/health

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.