В Ірпені обговорили проблеми наркоманії

26 грудня в Ірпені  відбувся круглий стіл «Поточний стан проблеми наркоманії та допомоги наркозалежним людям у місті Ірпінь. Розгортання послуг для наркозалежних та їхнього близького оточення за допомогою місцевого бюджету та ресурсів міжнародної допомоги». Про це повідомили на сайті Ірпінської міської ради.

Мета заходу – вироблення єдиного бачення щодо втілення у 2020 році найкращих механізмів співпраці всіх служб, дорадчо-консультативних органів, неурядових організацій (НУО) та інших зацікавлених сторін для забезпечення ефективної відповіді на проблеми, пов’язані з наркозалежністю.

Круглий стіл відбувся за підтримки проєкту PITCH (The Partnership to Inspire, Transform and Connect the HIV response (Партнерство заради натхнення, трансформації та об’єднання відповіді на ВІЛ). Організатори дискусії – Всеукраїнська благодійна організація «Конвіктус України» та Ірпінська міська рада.

У роботі круглого столу взяли участь: заступник Ірпінського міського голови Юлія Устич, представники управлінь та комунальних підприємств міськради, НУО, які працюють із наркозалежними людьми та їхнім близьким оточенням в Ірпені, члени Громадської ради та Молодіжної громадської ради, представники координаційної ради «Стоп-наркотики», працівники центрів реабілітації, експерти з допомоги наркозалежним та їхньому близькому оточенню, дослідники, аналітики.

Під час проведення столу присутні проаналізували  дані щодо поточного стану проблеми наркозалежності в Ірпені, обговорили доповіді «Чого потребують наркозалежні та їхнє близьке оточення в м. Ірпінь?», «Питання безпеки громади в Ірпені: рекомендації дослідження Експертного центру з прав людини», «Послуги громадського здоров’я: чому їхнє впровадження є необхідним для України, Київщини, м. Ірпінь? Досвід впровадження механізмів закупівлі послуг, розробки програм, соціального замовлення у регіонах України», а також дискутували учасники круглого столу щодо того, «які механізми повинні бути використані в Ірпені для ефективної відповіді громади на проблеми, пов’язані з наркозалежністю та безпекою».

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.