“Чисте повітря – здорові легені”: Ірпіньрада відкриває сезон боротьби зі спалюванням листя

Ірпінська міська рада продовжує сезонну боротьбу зі спалюванням сухого листя і трави, яку розпочала ще торік восени. У місті запроваджується програма “Чисте повітря – здорові легені”. Про це на апаратній нараді керівників повідомила начальник КП “Контроль благоустрою” Євгенія Алєксєєва.

“У рамках цього проекту ми пропонуємо мешканцям Приірпіння отримати великі мішки – біг-беги – об’ємом 3 кубічних метри. Протягом осіннього періоду господарі будуть збирати туди опале листя і суху траву. Коли мішки наповняться, відповідна служба вивезе їх на утилізацію за окрему невелику плату”, – пояснює Євгенія Алєксєєва.

BIG_Koster_1-1-

Отримати біг-бег можна за адресами:

– м. Буча, вул. Яблунська (Кірова), 99, МПП “Рада”, тел.: (093)975-28-43;
– м. Ірпінь, вул. Шевченка 5, тел.: (073)070-03-48, КП “Контроль благоустрою”.

–  м. Ірпінь, вул. Пролетарська, 21, тел. (04597) 63005, КП «УЖКГ “Ірпінь”.

Вартість вивезення становитиме 100 грн. Пільгові категорії населення, що є споживачами КП “УЖКГ «Ірпінь”, зможуть отримати таку послугу безкоштовно.

Також слід відмітити, що прекрасним виходом із ситуації в осінній період є облаштування компостних ям. У таких ямах сухе листя перетворюється не на канцерогени, а на добриво. Хорошим господарям добре про це відомо.

Нагадаємо, що дим від спалюванні сухого листя є надзвичайно небезпечним. Під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, оскільки дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну з найотрутніших для організму речовин – діоксин.

КП “Контроль благоустрою” попереджає, що для виявлення порушників будуть проводитися рейди з поліцією, службою із надзвичайних ситуацій, громадськими інспекторами та активістами навіть у вихідні дні та в вечірній час. Паління листя є порушеннями правил благоустрою, тому несе за собою адміністративну відповідальність – штраф у розмірі від 340 грн.

Якщо Ви зафіксували факт спалювання сухого листя – телефонуйте в Муніципальну варту (04597) 60-400.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.