Чим приваблює Ірпінь: найпоширеніші місця для відпочинку

Літо – це час відпочинку, який дозволяє українцям відпочити від роботи. У Ірпені безліч місць для відпочинку. Є величезна кількість парків і лісів, де можна спокійно погуляти, або закладів, де можна посидіти компанією. Пропонуємо Вам добірку місць, де найбільше люблять проводити час ірпінці та гості міста.

Ресторани, кафе

Креативне кафе “Газон”

Креативне кафе “Газон” – це чудове місце із затишною атмосферою, де можна спокійно посидіти за чашкою кави і смачними гофрами. “Газон” – знаходиться недалекому від центру, територія невелика, посадочних місць не багато, в цьому кафе не можна влаштувати велику зустріч з друзями, максимально 10 осіб. Екстер’єр закладу радує, щорічно радує оновленнями. Інтер’єр-так само оновлюється по можливості, кухня відкрита перебувати в основному залі, для кого-то це прийнятно, а для кого-то неприпустимо, Там можна усамітнитись з природою, столи встелені газоном, безпосередньо перед подачею ставляться дерев’яні підставки, близько основного залу живуть вихованці закладу (живий куточок), шиншили, мишки, черепахи, існування яких ніяким чином не заважає відвідувачам, а навпаки радує як і дітей так і дорослих. Відкрита тераса оснащена креативними диванами, на столах все той же газон (за яким суворо доглядають) і зона барбекю, працює вона сезонно. Якщо стане холодно можна попросити плед і стане набагато тепліше і комфортніше. Ціни середні і можна дешево поїсти. Так само кафе “Газон”, робить дні перегляду кіно, де можна подивитися улюблені фільми в хорошій компанії, почитати і написати лист в майбутнє.

Креативне кафе “Газон” є концептуальним місцем. Місія якого змінювати світ навколо себе та допомагати кожному стати ліпшим, надихаючи своїм прикладом. Ми маємо тверде переконання в наступному: усі мають можливість розвитку, самореалізації, займатись улюбленою справою і як наслідок – гроші прийдуть, припливуть, прилетять у тій кількості що необхідна. Усе просто – заробляємо з натхненням!

Смарт-кафе “Offshore”

У вас ділова зустріч чи потрібно просто попрацювати, а власного офісу немає? Найкращий вихід із такої ситуації – старт-кафе “Offshore”, яке розташоване в Ірпені на другому поверсі багатоповерхового будинку по вул. Університетській, 2/1 (навпроти “Центрального парку”). Offshore – досить нестандартний заклад, який працює у режимі коворкінгу вдень (з 10 до 19 години), а ввечері перетворюється на розважальну зону, де можна курити кальян, грати в ігри чи замовити напої у барі. Цей заклад руйнує всі стереотипи як у принципах роботи коворкінгу, так і розважально-ігрового майданчика. Перше, що привертає увагу – це інтер’єр. Тут немає нудних офісних меблів – працювати ви будете в лаундж-зоні з м’якими диванами та кріслами. Не дивлячись на те, що лаундж-зона, зазвичай, передбачає відпочинок і релаксацію, працювати в такій обстановці досить комфортно. Атмосфера у закладі спокійна і невимушена, але є й своя особливість – “золоте правило тиші” тут не діє. Тож можна вільно говорити по телефону, не боячись почути зауваження. Якщо ви хочете усамітнитись або провести приватну зустріч, можна скористатися окремою кімнатою – їх в Offshore є три, кожна виконана в особливому стилі. Кімната Марвел – для любителів яскравого інтер’єру в стилі комікс, кімната Тіфані – найзатишніша і по-жіночому ніжна, кімната Мафія – найбільша за площею і її назва говорить сама за себе. Усі кімнати обладнані зручними меблями, є сучасні телевізори та ігрові приставки Sony PlayStation. Також вдень відвідувачі можуть скористатися кавовим апаратом чи зробити чай. Offshore зручний як для персонального відвідування, так і для проведення масових заходів. Загальна площа закладу становить 150 м2, у великій залі можна розмістити близько 60 осіб. Вартість перебування в загальній залі – 40 грн за 1-шу годину, далі по 0,50 грн за кожну наступну хвилину (виходить близько 30 грн за годину). Починаючи з 3-ї години вартість ще нижча. Постійні відвідувачі Offshore можуть придбати тижневий абонемент за 500 грн. Приємним бонусом для власників абонементів є знижка 20 % на меню бару ввечері.

Вже найближчим часом у закладі проходитимуть тематичні вечори – музичні, стендапи, кіно. Адміністрація закладу зазначає, що при підготовці таких заходів будуть обов’язково враховувати побажання та смаки своїх клієнтів. Наразі Offshore – єдиний заклад в Ірпені, який працює в режимі коворкінгу. Щоб не платити захмарні суми за оренду власного офісу в Ірпені, підприємці можуть скористатися приміщенням Offshore для проведення ділових зустрічей чи переговорів. Offshore – це вигідно, комфортно, зручно і сучасно!

“Львівська Майстерня Шоколаду”

В самому центрі міста, на площі Шевченка, відкрило двері затишне кафе – “Львівська Майстерня Шоколаду”. Приміщення оригінально оформлене, атмосфера тут затишна і цікава. На перший погляд важко повірити, що ти в Ірпені, а не у Львові. Солодощі і тістечка, напої оригінальні та смачні, хоча ціни дещо вищі ніж в сусідніх закладах. У асортименті цього шоколадного магазину представлені шоколадні цукерки, подарунковий та сувенірний шоколад, пиріжні, а також інші солодощі. В залі облаштовані зручні посадочні місця зі столиками для відвідувачів закладів. Відмінне місце для романтичних зустрічей як для любителів смакоти, так і для тих хто стежить за правильним харчуванням. Шикарний вибір шоколаду і всього що можна з ним приготувати. Добре обслуговування. Безперечно скатертини додають затишку і умиротворення. Ціни вище середнього.

“Франс.уа”

Франс.уа – це кафе-булочна, де подають свіжою французьку випічку, яка готується щоранку і протягом всього дня, тому завжди є шанси отримати тільки що приготований в печі гарячий круасан з фруктовою або шоколадною начинкою, спробувати ситний Паніні, перекусити м’ясними і овочевими сендвічами , взяти з собою шматочок солодкого пирога, або ж порівняти французькі сосиски в тісті з тими, що подавали нам в шкільних їдальнях. Це також місце, де можна непогано освіжитися в спекотний день імбирним лимонадом власного виробництва або ж зігрітися в прохолодний вечір чашкою хорошої кави. Крім цього, відвідування закусочних сильно не б’є по кишені, ціни тут низькі, переважає самообслуговування і простота в декорі. До речі, вихід їжі і напоїв здійснюється за європейськими мірками, наприклад, обсяг середнього капучіно – 350 мл, великий – 450 мл! З визначних пам’яток кафе можна відзначити: відкриту кухня зі скляним цехом. Чекаючи своє замовлення, можна з цікавістю спостерігати за процесом випікання, розкочування, піднімання тіста, топлення шоколаду і приготуванням інших страв. Таке собі невелике кулінарне шоу, де ви, до речі, можете абсолютно безкоштовно підглянути собі який-небудь рецепт. Не можна не сказати про дизайн кафе, ті, хто вже бував в Європі помітять явну схожість в декорі. Дизайн продуманий, на перший погляд непомітний, але на другий починаєш вловлювати такі деталі як дерев’яні полички, які можна побачити в домашній коморі, столики з натяком на потертість, мабуть використовувалася техніка декупажу, кілька розставлених по залу старих французьких комодик – все це вказує на те , що нам явно хотіли донести ідею затишного міського кафе десь на вуличках Франції.  Що ж, як бачимо, в нашому місті з’явився ще один заклад, яке заслуговує уваги, хоча б тому, що вирішило поєднати закусочну і кафе, додавши елементи ресторанної кухні. А ось чи зможе воно і далі підтримувати взяту їм планку і підігрівати інтерес відвідувачів – час покаже.

Літературне кафе “Дубки”

Одне з найоригінальніших кафе м. Ірпінь, розташоване в парку “Дубки”.  Кафе відрізняється не тільки своєю затишною атмосферою, а й тим, що відвідали, любителі кави, можуть взяти для прочитання журнал або книгу прямо в парку. На галявині були встановлені зручні м’які крісла-пуфики. Подібного роду кафе точно не зустріти в Ірпені. У кафе працюють привітні дівчата, які підкажуть, яку каву або блюдо вибрати, все дуже красиво і стильно. У погану погоду кави можна випити всередині кав’ярні або під невеликим козирком . Крім відмінної кави відвідувач може вибрати на будь-який смак блюдо “до душі” з різноманітного, хоч і невеликого, асортименту. Так, наприклад, це кафе пригощає відвідувачів авторськими тістечками, привезеними на замовлення. Особливо смачна “панакота”, яка за словами власника кафе, не має аналогів в Ірпені. Поступово  кафе “Дубки” стає однією з визначних пам’яток міста, яке обов’язково рекомендуємо для відвідування: смачно, затишно, незвично!

Кінотеатри

“Перун”

Кінотеатр в центрі міста – чудовий варіант відпочинку цими вихідними. Відмінною рисою цього кінотеатру є, безумовно, звук. У залі встановлена новітня система DOLBY DIGITAL Surround EX. Встановлення відбувалося під керівництвом провідних фахівців з акустики, використовувалися кращі акустичні матеріали в обробці залу. Кінотеатр обладнаний за всіма вимогами THX Laboratories, сертифікують кінотеатри такого типу в Америці і в Європі.

У кафе в фойє ви можете посмакувати і випити смачний напій, в асортименті попкорн, холодні і гарячі напої, чіпси та інше.

Жираф

У місті Ірпінь нещодавно відкрився кінотеатр нової відео-реальності. Новий кінотеатр є місцем для сімейного дозвілля, відпочинку в компанії друзів, а також індивідуального відвідування. Кінотеатр є свого роду доповненням до розважальній програмі ТРЦ “Жираф”. Таким чином, в торговому центрі “Жираф” можна буде не тільки провести шопінг або пограти в боулінг, але і подивитися фільми світового кінопрокату. У новому кінотеатрі є два кінозали для перегляду фільмів. Разом, обидва зали кінотеатру зможуть розмістити до 200 глядачів. Для відео-трансляції використовуються багатофункціональні інноваційні кінопроектори, а відео сеанси проводяться з 10:00 годин ранку до 22:00 години вечора. Новий кінотеатр, який відкриють в Ірпінському ТРЦ “Жираф” може стати прекрасною альтернативою поїздок в кінотеатр “Multiplex” (Мультиплекс), який знаходиться в ТРЦ “Lavina Mall” (Лавина Молл).

Санаторії

Санаторій для батьків із дітьми “Дубки”

Санаторій першої категорії «Дубки» розташований на території кліматичного курорту України – місті Ірпені, в лісопарковій зоні з переважанням листяних та хвойних дерев. Приблизно в 1,5 – 2 км від здравниці розташований залізничний міський вокзал, що дуже зручно для тих, хто добирається в «Дубки» на поїзді. Санаторій запрошує на лікування та оздоровлення батьків із дітьми. Він добре відомий завдяки прекрасним кліматичним умовам, лікувальній базі, колективу досвідчених лікарів та розвиненій інфраструктурі.

Санаторій “Ірпінь”

Типи систем, при захворюванні яких рекомендовано лікування в даному закладі – сердцево-судинна. Санаторій складається з 4-х одно та двоповерхових корпусів. В санаторії є діагностичні кабінети, відділення для хворих, які перенесли гострий інфаркт міокарду. Харчування надається загальне, дієтичне. Лікування проходить цілий рік. До послуг відпочиваючих кінозал, бібліотека та переговорний пункт.

Джерело: http://www.mistoinform.com.ua

 

Дитячий спеціалізований санаторій “ЛІСНИЙ”

Дитячий санаторій “Лісний” розташований за адресою: 08200, в м.Ірпінь, Київська область, вул..Ломоносова, 51а. Кількість корпусів – 6:

  1. Двохповерховий — спальний корпус.
  2. Двохповерховий корпус (лікувальні кабінети, кухня та їдальня)
  3. Школа – клуб.
  4. Господарський склад.
  5. Продуктовий склад.
  6. Адміністративний корпус

Профіль та характеристика ліжкового фонду: Дитячий спеціалізований санаторій має профіль пульмонологія, розрахований на 75 ліжок для дітей віком від 4 до 14 років. Діагностичних можливостей поки в санаторії не має. Лікувальні можливості: Лікувальна дієта стіл №15,№5;  Синглентнокиснева терапія;  Спеліотерапія;   Ароматерапія; Лікувальна фізкультура; Фізіотерапія (електро та світолікування, інгаляторій, аєрозольтерапія); масажний кабінет.

Дитячий санаторно-оздоровчий центр “Дружний”

Дитяча база відпочинку ВАТ “Київський завод” Радар “Дитячий санаторно-оздоровчий центр” Дружний “запрошує дітей від 7 до 14 років на літній відпочинок. Влітку діти мають можливість відпочити та оздоровитися в дитячому санаторно-оздоровчому центрі “Дружний” в курортній зоні м. Ірпінь Київської області. За літо тут відпочивають 800-1000 дітей, причому діти не тільки співробітників, але і гості з Москви, Санкт-Петербурга, Польщі, Болгарії. До послуг дітей:

– 5-разове харчування;

– Лікувально-профілактичний корпус, кваліфіковані медики та вихователі;

– Комфортабельні спальні корпуси;

– Критий стаціонарний басейн з сучасною системою водоочищення;

– Ігрові та спортивні майданчики;

– “Зелений” театр;

– Кіноконцертний корпус, ігротека, різноманітні розважальні та спортивні заходи кожен день;

– Чисте повітря.

 

Парки

Ірпінський міський парк ім. В. Правика

Ірпінський міський парк ім. В. Правика  був створений у 1980-х роках і згодом його повністю реконструювали. Знаходиться він на перетині вулиць Соборна і Садова. На центральному вході стоять споруди з колонами, на одній з них висить годинник, далі іде центральна алея з квітковими клумбами, вимощеними доріжками, лавками, ліхтарями, декоративними деревами та силуетами людей, які підсвічуються вночі. Також в парку є велодоріжки, дитячі майданчики і росте багато дерев, тут постійно проводять різні розважальні та спортивні заходи для дітей та дорослих. На території парку встановлене погруддя Герою Радянського Союзу Володимиру Правику (13 червня 1962 – 11 травня 1986). Під час аварії на ЧАЕС 26 квітня 1986 року молодий 23-х річний лейтенант Володимир Правик був начальником караулу пожежної частини, яка займалася охороною атомної станції. Саме його караул першим почав гасити пожежу на станції, завдяки чому вона не перейшла на інші реактори. На той час не знаючи з чим має справу, Правик працював без захисного спорядження і отримав величезне опромінення, після чого незабаром помер.

Парк Покровський

Парк “Покровський” був відкритий у 2016 році, має загальну площу приблизно 2га. Знаходиться він на перетині вулиць Котляревського і Покровська. Як і більшість парків міста цей парк створений на базі соснового лісу, тут також росте зелений газон, вздовж гарних вимощених доріжок стоять лавки, ліхтарі, декоративні дерева, квіти, кущі, є спортивний і декілька дитячих майданчиків. В парку “Покровський” є одна особливість, яка сильно вирізняє його з поміж інших – це дерев’яні скульптури. Дехто пише, що це найбільший парк дерев’яних скульптур в України, можливо це і так, ми більше скульптур в одному місці точно не бачили. Всі вони виконані дуже майстерно і виглядають просто чудово. Серед них багато різних звірів, героїв мультфільмів та казок. Парк маленький, а по міркам великих міст і зовсім мініатюрний, але тут все одно можна провести багато часу, особливо з дітьми. Він компактний, приємний, гарний і неймовірно насичений.

Парк “Центральний”

Створений та відкритий у 2016 році. Розташований на перехресті вулиць Університетська та Чехова. Найбільший парк Ірпеня. Тут передбачені зони для активного, комфортного відпочинку, але особливу увагу приділено саме сімейному дозвіллю. В парку є бігові доріжки, дитячий і спортивний майданчики, вело- та ролепрокат, штучна водойма, зона барбекю, оригінальні скульптури, зелена алея та шезлонги. Чудовий парк, де можна відпочити всією сім’єю, покататися на велосипеді / роликах / скейті, побігати на дитячому майданчику, посмажити шашлики або тихо прогулятися в коляскою і сплячою дитиною!

Міський парк культури та відпочинку “Дубки”

Розташований по вулиці Соборна. Парк заснований на початку 1970-х. Тривалий час перебував у руїнах, частина території була приватизована. Оновлений парк відкрито і повернуто громаді у 2015 році. Тут розташоване літературне кафе, створені місця для сімейного відпочинку, прогулянок з дитячими візочками, занять велоспортом, окремі зони для барбекю і вигулу домашніх тварин.

Розважальні комплекси

Grand Admiral Resort & SPA

П’ятизірковий заміський клуб Grand Admiral Resort & SPA розташований в 15 км від Києва в сосновому лісі, на території, що охороняється в 23 га. Високі багаторічні сосни, свіже повітря, лісове озеро, унікальні ландшафтні рішення і безліч послуг для заміського відпочинку на будь-який смак. Grand Admiral Resort & SPA – універсальне місце як для сімейного відпочинку з дітьми, так і для проведення різноманітних заходів – конференцій, корпоративів, тренінгів, тімбілдінг. На території заміського клубу до Ваших послуг: 64 готельних номери, Wellness & SPA, пакетні пропозиції по проживанню, ресторанні зали та літні тераси, магазин «Лавка фермера», магазин Grand Decor, цікаві тематичні заходи протягом усього року, тенісний центр і спортивні майданчики, дитячий майданчик і дитяча кімната, анімація вихідного дня для дітей, Admiral Kids Club, SPA-програми різної тривалості, банкетні і конференц-зали, організація заходів “під ключ”, колісний парк, боулінг, більярд, пінг-понг, відкриті басейни, різноманітні атракціони, рибалка і кінні прогулянки. Для того, щоб Ваше перебування було максимально комфортним, Grand Admiral Resort & SPA пропонує: вільний доступ до Wi-Fi по всій території, паркову, цілодобове обслуговування в номерах, послуги пральні, банкомат. Grand Admiral Resort & SPA – це заміський відпочинок, насичений спілкуванням в комфортній атмосфері. Тут Ви можете відпочити на свіжому повітрі, насолодитися вишуканою кухнею, підібрати будь-які активності і види спорту на свій смак. Це місце, де не доведеться нудьгувати навіть самому вимогливому клієнтові!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.