Через тиждень в Ірпені прийматимуть проекти на Громадський бюджет-2018

З 15 березня в Ірпені розпочинається нова кампанія Громадського бюджету – 2о18. Уже через тиждень кожен мешканець міста може подати проекти, спрямовані на вирішення проблем, покращення свого міста, мікрорайонів чи вулиць та безпосередньо взяти участь в розподілі частини бюджету. Про це повідомляє Ірпінська міська рада. 

Відповідно до Програми обсяг коштів Громадського бюджету у 2018 році становить 1500,0 тис. грн. з яких 40% спрямовується на реалізацію малих проектів (до 50,0 тис. грн.) та 60% на реалізацію великих проектів від (50 тис. грн. до 150,0 тис. грн.). В міському бюджеті на 2018 рік передбачені видатки на реалізацію цих проектів, які за результатами голосування в  2017 році отримали перемогу.

За пропозицією громадськості та Робочої групи, Ірпінська міська рада затвердила програму з внесеними змінами, а саме збільшила загальну вартість проектів. Вартість малих проектів буде складати до 99,9 тис. грн. великі проекти від 100,0 тис. грн. до 500 тис. грн. (не вище). На реалізаціюяких в 2019 році передбачено обсяг Громадського бюджету в сумі 2000,0 тис. грн. (40% обсягу коштів на маліпроекти та 60% на великі проекти).

Прийом проектів для участі в Програмі розпочинається з 15 березня і буде тривати 30 календарних днів.

Всі подані авторами проекти будуть опрацьовані Робочою групою, яка аналізуватиме проекти на предмет реальної можливості їх реалізації та відповідності до вимог Програми. Вона має дати оцінку кожному проекту з позитивним чи негативним висновками, щодо допуску до загальноміського голосування. Проекти, щодо яких робочою групою прийнято висновок неприйняття проекту до голосування, участь у голосуванні не беруть. Всі проектні пропозиції та їх експертна оцінка, будуть розміщені на сайті міської ради.

Проекти, які отримають позитивну попередню оцінку, до 04 червня 2018 року будуть розміщені для голосування на офіційному сайті міської ради в розділі «Громадський бюджет» та в Центрі надання адміністративних послуг. Кожен мешканець міста Ірпеня віком від 16 років зможе проголосувати за один малий проект і за один великий, якійому сподобаються найбільше, зручним для себе способом: або в електронному вигляді на сайті міської ради, або у спеціально визначених пунктах для голосування шляхом заповнення друкованої версії бланку для голосування. Для осіб, які не здатні самостійно пересуватись та які мають документи про визнання певної групи інвалідності передбачена можливість голосування на дому. Заяву про можливість голосування вдома необхідно надіслати на адресу: 08200, м. Ірпінь, вул. Шевченка, 2а, не пізніше ніж за 2 дні до закінчення голосування. В заяві необхідно вказати адресу проживання та номер телефону.

Триватиме загальноміське голосування 9 календарних днів з 11 червня по 19 червня включно. За його результатами буде сформований відповідний рейтинг проектів. 

Проекти-переможці, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть втіленні у життя за рахунок коштів міського бюджету у наступному, 2019 році.

Реалізацією усіх заходів будуть займатись відповідні управління та відділи міської ради. А автори проектів-переможців зможуть на будь-якому етапі контролювати хід виконання або долучитися до його реалізації вже у 2019 році.

Якщо ти дієздатний громадянин України віком від 16 років, який зареєстрований або проживає в м. Ірпінь, що підтверджується офіційними документами (довідкою про місце роботи, навчання, служби чи іншими документами, що підтверджують факт проживання в місті), маєш можливість:

  1. Заповнити бланк-заяву подання проекту, яка розміщена на сайті міської ради у розділі «Громадський бюджет» (додаток 1).
  2. Зібрати 10 підписів на підтримку проекту.
  3. Подати проект:

– поштою за адресою: 08200, м.Ірпінь, вул. Шевченка, 2а (на паперових носіях);

– електронною поштою [email protected]  у вигляді відсканованого оригіналу документу.

  1. Провести промоційну кампанію свого проекту.
  2. У разі потреби доопрацювати проект спільно із фахівцями.
  3. Взяти участь у голосуванні за проекти, яке проводитиметься в електронному вигляді на сайті міської ради та у пунктах для голосування.

Тематика проектів

  • естетичне облаштування міста
  • будівництво спортивних та дитячих майданчиків
  • облаштування зон відпочинку (у т.ч. зі створенням точок доступу до мережі Інтернет)
  • вуличне освітлення
  • розвиток вело- та бігової інфраструктури
  • інше

Вимоги до проекту:

1) назва проекту має відображати зміст проекту і бути викладена лаконічно, одним реченням;

2) проект не суперечить чинному законодавству України;

3) реалізація проекту належить до компетенції виконавчих органів Ірпінської міської ради;

4) проект має відповідати стратегічним пріоритетам і цілям розвитку міста;

5) проект у сфері просторового розвитку має відповідати Генеральному плану міста Ірпінь, іншій містобудівній документації та реалізовуватись на землях та об’єктах, які належать до комунальної власності територіальної громади міста;

6) проект повинен бути реалізований протягом одного бюджетного року і спрямований на кінцевий результат.

Телефон для довідок: (04597) 67-407.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.