Частину вулиці Котляревського в Ірпені перейменують на вулицю Героїв (відео)

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:

«Є така ідея — вулицю Котляревського, на перетині з вулицею Гостомельського шосе, назвати вулицею Героїв Ірпеня».

Раніше вздовж цієї алеї, на вулиці Котляревського, були розміщені стенди з фотографіями загиблих учасників АТО. Під час бойових дій рашисти фактично розстріляли портрети героїв. У пам’ять про захисників Ірпеня й України управлінська команда міста запропонувала не лише перейменувати частину вулиці, але й створити тут меморіальний комплекс із сучасним архітектурним рішенням.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:

«Ми говоримо про те, що треба створювати локації, на яких можна би було проводити уроки історії України. Приводити класи і показувати значення цих вчинків, показувати кожну локацію з розумінням, що це не просто список, а що кожне окреме прізвище з неймовірною історією героїчного вчинку».

Ідеєю створення комплексу поділилися з рідними загиблих. За попереднім задумом, на світлих мармурових плитах поруч з іменами героїв розмістять QR-код з усією необхідною інформацією про воїна та історією боротьби.

Ліна Українець, мама загиблого героя:

«Меморіал, я думаю, буде гарним і те, що показав Володимир Андрійович, мені дуже сподобалось».

Тетяна Близнюк, дружина загиблого героя:

«Ця ідея настільки вражаюча. Дуже класна!»

Дмитро Чава, депутат Ірпінської міськради:

«Створити у нашому районі такий героїчний меморіал – дуже хороша ідея і ми усі її підтримуємо».

Антон Головенко, депутат Ірпінської міськради:

«Дуже красива, дуже сучасна концепція цього. Чекаємо на фінальну версію і, я впевнений, що це буде ще одна гордість нашого міста — такий меморіальний комплекс».

Зараз проєктні групи працюють над розробкою окремих локацій пам’ятної композиції. Після чергового обговорення з рідними загиблих, запропонують архітектурний ансамбль всього меморіального комплексу.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.