Ірпінські рятувальники запобігли вибуху газу в автомобілі

Державна служба України з надзвичайних ситуацій поділилася відео з подробицями одного з викликів ірпінських рятувальників. Пожежно-рятувальна бригада з Ірпеня загасила загорання в машині та запобігла вибуху газу в ній.

«Щоденні будні наших рятувальників. Не завжди вони героїчні. Іноді рутинні і повсякденні, але кожен виїзд — це допомога людям, це врятовані життя чи вчасно попереджені масштабні пожежі», — розповідають у ДСНС.

Все починається з виклику до оперативно-диспетчерської служби. Цього разу повідомили про загорання машини у селі Гореничі. Фахівці 36-ої Державної пожежно-рятувальної частини Ірпеня одразу виїхали на допомогу.

Після прибуття рятувальники виявили, що автомобіль обладнаний газовою установкою, яка через вплив вогню стала не герметичною. Тож першочерговим завданням було запобігти вибуху. Рятувальники перекрили вентилі, від’єднали акумулятор і остаточно загасили пожежу.

«Здається, звичайний виїзд Ірпінських рятувальників. Але завдяки оперативному реагуванню і професіоналізму фахівців ДСНС, врятовано автомобіль та попереджено вибух газової суміші», — зазначили у ДСНС.

Нагадаємо, наприкінці квітня державна служба України з надзвичайних ситуацій опублікувала інтерв’ю із заступником начальника пожежної частини ДСНС в Ірпені Дмитром Чичкою.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.