Буча за п’ять років не спромоглася вкласти в лікарню жодної гривні, – ЗМІ

Фото: ITV

Влада міста Буча за п’ять років не спромоглася вкласти в розвиток чи утримання розташованої там Ірпінської центральної міської лікарні жодної гривні. Про це повідомляє Інформаційне агентство ITV з посиланням на бюджетну аналітичну записку, опубліковану 04597.com.ua.

Із документа випливає, що за останні п’ять років Буча отримала з державного бюджету дотації в розмірі 17,8 млн грн. За цей же період із бюджету Ірпеня до держбюджету було вилучено майже 63,5 млн грн. У ремонти приміщень лікарні та придбання обладнання Ірпінь від 2015 року вклав 17,32 млн грн, тоді як Буча – нічого.

Фото: 04597

За словами депутата ІМР Максима Плешка, місто Буча неспроможне фінансово утримувати та розвивати міську лікарню, оскільки це місто є дотаційним. “Тому будь-які розмови про передачу Ірпінської міської лікарні Бучі – це не більше ніж фантазії”, – прокоментував аналітичну записку депутат.

Як повідомляється, лікарня за останні два роки кардинально змінилася: сучасний ремонт фінансувався бюджетом Ірпеня. При цьому медзаклад уже багато років обслуговує не лише ірпінців і гостомельчан, а й жителів Бучі. “Буча оплачує тільки обслуговування бучанців, а не вкладає гроші в ремонт чи нове обладнання. Вона не робить цього тому, що в неї немає на це коштів”, – каже Максим Плешко.

Нагадаємо, раніше голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк розповідав про безпідставні посягання на Ірпінську лікарню міського голови Бучі Анатолія Федорука. За словами Карплюка, команда бучанського мера не лише намагалася незаконно відібрати медзаклад в ірпінської громади, а й блокує його розбудову. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.