БТІ в Ірпені бути!

На сесії депутати прийняли рішення про створення комунального підприємства «Ірпінське бюро технічної інвентаризації».

Обіцяють, що робота міського БТІ буде прозорою і відкритою. Проведення основної та поточної технічних інвентаризацій, виготовлення технічних паспортів, висновків про технічний стан – і це ще далеко не весь перелік послуг, яким займатиметься бюро.

Лише частина повноважень БТІ, таких як державна реєстрація речових прав на нерухоме майно, з початку 2013 року проводиться Державною реєстраційною службою України. Тобто інформація про ліквідацію державних (комунальних) БТІ не відповідає дійсності. Вони й надалі працюють у звичному режимі. Але, як усім відомо, технічну інвентаризацію та супутні роботи з 2013 року можуть виконувати не лише комунальні (державні) БТІ, а й приватні структури. То якому ж з них надати перевагу?

Переваги комунального БТІ очевидні:

–         узаконені архівні бази;

–         фахові та досвідчені спеціалісти;

–         атестовані інженери з технічної інвентаризації нерухомого майна;

–         сучасні технічні засоби (лазерні вимірювачі відстані, що гарантують точність та ефективну швидкість обміру об’єктів нерухомого майна);

–         спеціалізовані програмні комплекси (для креслення поверхових планів та ескізів земельних ділянок, для визначення інвентаризаційної вартості об’єктів нерухомого майна);

–         додаткові консультації з питань, що виникають в процесі оформлення технічної та юридичної документації на об’єкти нерухомого майна.

Бережіть свої нерви і гроші!

shtamp

Bookmark the permalink.

Comments are closed.