Безпритульних котів теж треба стерилізувати

Безпритульні коти можуть переносити небезпечні для людей захворювання, вони влаштовують туалет на дитячих майданчиках та в під’їздах багатоквартирних будинків, створюють антисанітарію у місті. У цьому переконана автор петиції “Розширення програми по стерилізації безпритульних тварин”, що днями з’явилася на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Sad-Cat1

“В місті Ірпінь працює програма по стерилізації безпритульних тварин, але кошти виділяються лише на стерилізацію собак. Та до безпритульних тварин відносяться і коти, їх кількість стрімко зростає. Прошу розширити програму, та виділяти кошти на стерилізацію безпритульних і собак, і котів. Це допоможе зменшити їх чисельність, та поведінку”, – зазначає автор петиції Юлія Мельник.

Автор петиції підкреслює, що досвід програми зі стерилізації безпритульних собак досить позитивний: тварин стало менше, вони не згуртовуються у зграї. А залучення до програми і безпритульних кішок стало б ще одним вагомим аргументом на користь девізу “Ірпінь – місто здоров’я”.

Для офіційного розгляду петиції їй потрібно набрати ще 286 голосів. Для цього залишилося 88 днів.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.