“Атлант” для Коцюбинського: за чи проти?

На останню сесію Коцюбинської селищної ради Ольга Матюшина винесла питання про зарахування пайової участі ЖК “Атлант”. Через погане самопочуття очільниці Коцюбинського засідання довелося перенести, проте питання залишились.

За правилами, забудовник зобов’язаний виконати ряд вимог по облаштуванню населеного пункту, після цього йому буде зараховано пайову участь і, як результат, – здано будинки в експлуатацію. У випадку “Атланту”, найголовнішою умовою виконання домовленостей є будівництво дитячого садочку. Про це “говорили” навіть рекламні банери забудовника:

Наразі керівництво ЖК “Атлант” разом з Ольгою Матюшиною намагаються протягнути питання про зарахування пайової участі забудовником. При цьому вони включили в перелік виконаних робіт комунікації, які провели для користування мешканців свого комплексу. Сума цих робіт складає мільйони гривень, які, відповідно до чинного законодавства, необхідно було витратити виключно на потреби селища, а не власне використання.

Що ж таке пайова участь, і скільки це в грошовому еквіваленті? Згідно з Законом України “Про регулювання містобудівної діяльності”, “величина пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту визначається у договорі, укладеному з органом місцевого самоврядування (відповідно до встановленого органом місцевого самоврядування розміру пайової участі у розвитку інфраструктури)”. У випадку з “Атлантом” ця сума складає 4% від загальної кошторисної вартості будівництва житлових будинків. За попередніми розрахунками, 4% – це 25 млн грн, які забудовник повинен передати в бюджет Коцюбинського.

Під час передвиборчої кампанії нинішній Коцюбинський селищний голова Ольга Матюшина всюди повідомляла: “Поки не буде сплачена пайова участь та побудовано дитячий садок, будинки “Атланту” не будуть здані в експлуатацію”. Більше того, боротьба з “Атлантом” була одним з найголовніших гасел під час гонки за крісло голови.

Навіть на своєму сайті Матюшина з поплічниками активно поливала брудом представників “Атланту”.

“Шкода, що ця обіцянка виявилась мильною бульбашкою й Матюшина забула про неї, щойно отримала крісло голови селища. 1,5 роки з виборів минуло. Натомість, що ми маємо? Будинки “Атланту” щодня заселяють нові мешканці, а дитячого садочку, як не було, так і немає. Окрім цього я наголошую, що ми жодним чином не виступаємо проти жителів самого “Атланту”…Навпаки, ми раді від того, що в наше селище приїжджають нові мешканці з цікавими ідеями та прогресивним баченням розвитку Коцюбинського. В даному випадку ми проти брехні Матюшиної та її голослівних обіцянок під час передвиборчої кампанії”, – розповідає депутат Коцюбинської селищної ради Катерина Ющенко-Корбут.

Як бачимо, з отриманням влади людина кардинально змінюється, а разом з цим забуваються її обіцянки. Але це не означає, що Коцюбинське залишиться без довгоочікуваного дитячого садочка. Депутат Коцюбинської селищної ради Людмила Узерчук ініціювала створення та очолила тимчасову комісію з питань сплати пайової участі “Атлантом”. В результаті членами комісії було опрацьовано всю документацію, пов’язану з забудовником, а також написано звернення до прокуратури Київської області. Врешті-решт представники “Атлант” перерахували на рахунок селищної ради 500 тис, які депутати використали для розробки проекту дитячого садочку по вулиці Коцюбинського, 6 та реконструкції приміщення будинку Пономарьова 2/2, де планується облаштування дитячого закладу.

Нині комісія продовжує працювати й у квітні передала звернення до правоохоронних органів щодо невиконання керівництвом ЖК “Атлант” вимог, вказаних у Законі України “Про регулювання містобудівної діяльності”.

У мешканців самого “Атланту” виникає враження, що їх вважають чужинцями в Коцюбинському, проте це не так. Справа не в людях, які переїхали в селище, а у відношенні забудовника до домовленостей та чинного законодавства України.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.