До Ірпеня завітав Сашко Лірник

Нещодавно в креативному кафе “Газон” відбулась творча зустріч славнозвісного казкаря Сашка Лірника з поціновувачами жанру “українська химерна казка”. Про це повідомляється на офіційній сторінці кафе у соцмережі. 

На зустріч було запрошено вихованців дитячо-юнацького клубу “Дивосвіт”. Як повідомляється, казкар завітав без котика, але був зі своїм музичним інструментом – колісною лірою. Кожен із присутніх відчув себе трохи у казці. Сашко Лірник розповідав оповідки і залучав слухачів бути їх героями. Казка – це як притча. В кінці казочки, окрім “бубликів в’язочки”, завжди є мораль.

Довідка. Олександр Власюк, відомий під ім’ям Сашко Лірник – казкар, сценарист, актор, телеведучий, автор телепрограм. Йому вдалося зробити неймовірне – відродити в Україні зниклий уже жанр розмовної оповіді. Сам він називає його “українська химерна казка”. Казка в його виконанні – це завжди імпровізація й неочікуваний поворот сюжету. Виявилося, що на всьому світі сюжетів казок є небагато – всього десь 130. Але кожен народ їх по-своєму розказує.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.