Андрій Левківський: ставтесь з розумінням до медичної реформи та підписуйте електронні декларації

В нашій державі настав час  медичних реформ, які по трохи впроваджуються в Ірпені. Про те, як буде побудована взаємодія поліклінік, сімейних лікарів та їхніх пацієнтів, розповів Андрій Левківський кореспондентам Інформаційного агентства ITV.

В сфері медицини запроваджується повна ідея інформатизації, тобто лікарям стане зручніше і всі папірці будуть в електронному варіанті, для боротьби з чергами буде введена електронна черга, електронний запис для економії часу, електронні картки лікарів для зручності вибору свого лікаря.

“Так, як Конституція України гарантує всім право на охорону здоров’я, медичну допомогу, медичне страхування і вільний вибір лікаря, то ви самі обираєте укладати електронну декларацію з сімейним лікарем чи ні.  Але до нового року необхідно зробити це, якщо лікар не сподобається, його в будь-який момент можна буде змінити. На затвердженні у Кабінеті Міністрів України лежить проект постанови, згідно з яким  до 30 червня 2019 року можна і без декларації звернутись до лікаря і працівники лікарні не можуть відмовити у наданні медичної допомоги, а після 30 червня лікарі зможуть відмовити у цьому. Тоді єдиним виходом будуть приватні лікарні”,- зазначив головний лікар Ірпінського центру медико-санітарної допомоги.

Андрій Левківський звертається до громади Ірпеня: “Включіть розуміння. Ви  повинні обрати свого сімейного лікаря, щоб розуміти до кого звертатись у разі необхідності. Ви повинні розуміти, що будуть зміни і потрапити до вузькоспеціалізованих спеціалістів просто так не вийде, тільки через сімейного лікаря”.

Детальніше дивіться у програмі “Нова студія”:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.