Анастасія Попсуй: “Для нас честь організовувати фестиваль”Кочур-Фест”

В інформаційному агентстві “Укрінформ” у рамках І Міжнародного фестивалю письменників-перекладачів “Кочур-Фест” пройшло засідання круглого столу, де взяли участь в.о. Ірпінського міського голови Анастасія Попсуй і керівник відділу координування культмасових заходів та фізкультурно-спортивної роботи міської ради Віолетта Кременчук. Про це повідомило інформагенство ITV.

Учасниками круглого столу також стали Дмитро Чистяк – секретар Європейської Академії наук, мистецтв і словесності, поет, перекладач, Лауреат державної премії Королівства Бельгії; Юрій  Ковальський – головний редактор журналу “Радуга”;  Сергій Куліда – головний редактор газети “Літературна Україна”; Наталія Бельченко – журнал “ШО”; Іван Степурін – видавництво “Саміт-книга”, виконуючий директор фестивалю “КочурФест”; керівники видавничої галузі країни, народні депутати, відомі письменники, перекладачі, громадські діячі.

 “Для нас велика честь і радість організовувати разом із “Саміт-Книгою” цей прекрасний фестиваль. У нас багато фестивалів, але цей для нас має дійсно особливе значення”, – сказала у своєму виступі Анастасія Попсуй.

 В.о. ірпінського міського голови Анастасія Попсуй відзначила, що цей фестиваль має особливе значення для міста.

 “Ми дуже пишаємося, що в нас є Музей Григорія Кочура, який був рушієм культурного відродження. У будиночку великого перекладача, який нині є музеєм, у радянські часи збиралася опозиційно налаштована інтелігенція, яка знала, “що це є місце, де можна обговорювати свої ідеї”,- сказала у своєму виступі Анастасія Попсуй.

“Найбільші світові політики завжди кажуть: якщо хочете перемогти у війні, треба вкладати в освіту і в культуру. Я бажаю, щоб наш фестиваль багато-багато років мав успіх на теренах України і за кордоном”, – зазначила Анастасія Попсуй.

За словами одного із організаторів “Кочур-Фесту” Дмитра Чистяка участь Ірпінської міськради у заснуванні цього фестивалю – “це дуже далекоглядний крок і правильний вибір”.

Подяку міській владі Ірпеня висловив Олександр Афонін. “Те, що ви не втратили цю (літературну – ред.) традицію, її продовжуєте і підтримуєте – це надзвичайно важливо”, – сказав він.

“Ми раді, що фестиваль заснований нами спільно з Ірпінською міською адміністрацією, і він буде проходити в Ірпені щороку, оскільки Ірпінь має дуже глибоке духовне коріння. Ми пам’ятаємо, що в ірпінському Будинку письменників творили свої безсмертні твори класики української і світової літератури”, – наголосив виконавчий директор “Кочур-Фесту” Іван Степурін.

За його словами, завдяки Ірпінській адміністрації “і фестиваль відбувся, і місто Ірпінь набирає великих обертів як центр культури”. Він запросив присутніх на суботній круглий стіл в Ірпені. “Ми будемо говорити про Ірпінь як про потенційну столицю українського перекладу, що стане майданчиком для спілкування наших авторів із авторами іноземними”, – зазначив Іван Степурін.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.