Дві “бронзи” на міжнародних змаганнях здобула команда Університету третього віку “Світ” з Ірпеня

Команда ірпінського Університету третього віку “Світ” завоювали два третіх місця на міжнародних спортивних змаганнях – “Сеньйоріаді-2020” – які пройшли в польському місті Рабка-Здруй. Про це повідомило Інформаційне агентство ITV. 

 “Бронзу” здобули ірпінці Ігор Болан і Світлана Відута, які продемонстрували неабияку влучність, кидаючи в ціль тенісні м’ячі та спритність У легкоатлетичному забігові на 400 метрів.

Члени ірпінської команди також брали участь у змаганнях зі скандинавської ходьби та спуску з гори на автомобільних шинах (у цьому випадку використовувався штучний сніг).  

За словами Світлани Шилової, перегони зі скандинавської ходьби були незвичайими: на дистанції спортсмени робили зупинки, під час яких відповідали на запитання з історії Польщі та міста Рабка-Здруй. «Зрозуміло, що в цьому випадку ми нічого не могли виграти – давався взнаки мовний бар’єр і незнання тонкощів польської історії», – зауважила учасниця команди.

Загалом у “Сеньйоріаді” брали участь близько 400 спортсменів із різних країн.

Нагадаємо, в Університеті третього віку “Світ”, який діє на базі Університету Державної фіскальної служби в Ірпені, отримують нові знання люди, яким за 50. “Сеньйоріада” – це спортивні змагання студентів Університетів третього віку з різних країн. Ірпінська команда з восьми спортсменів брала участь у цьому турнірі вперше. Україну на цих змаганнях також представляли жителі Луцька, Черкас, Дніпра й Кривого Рогу.

Під час перебування в Польщі українці мали зустріч зі студентами Університету третього віку міста Закопане. Спілкування відбулося в мерії міста. Господарі розповіли про свій багаторічний досвід здобуття освіти людьми третього віку, а ірпінці презентували свій Університет, якому лише п’ять місяців.

До слова, наступна “Сеньйоріада” відбудеться в травні цього року в Польщі. Як пояснила Світлана Шилова, вона відрізняється від однойменних змагань, які проводяться взимку: літній турнір включає більше видів спорту; до того ж, він визнаний Міжнародним олімпійським комітетом як офіційна Олімпіада серед людей поважного віку.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.