Законні способи позбутися листя!

Щороку з початком осінньої пори перед працівниками установ, організацій та мешканцями приватних будинків проблема, куди діти листя, набуває глобальних масштабів.

На цьому тижні керівники комунальних підприємств із питань життєзабезпечення міста та селищ обговорили саме це питання. Вирішили:
1. У жовтні-листопаді вивозити листя в день вивозу сміття (для цього необхідно зібране листя (без сміття) фасувати в пакети та виставляти). Мешканці міста сьогодні несанкціоновано викидають опале листя у сміттєзбірники біля багатоповерхівок. Такого робити не можна.
2. Запропонувати приватному сектору робити компостні ями у себе на території, бо це – найпростіший спосіб позбутися опалого листя на території приватної садиби. Якщо є листя, значить є десь на задвірках садиби і місце, де його можна скласти. Для цього можна викопати яму, чи обгородити, чи просто зносити листя, кидаючи періодично кілька лопат землі. Через пів року у вас буде чудове органічне добриво. У магазинах продаються біопрепарати, які значно швидше перетворюють листя у компост, знищуючи заодно і запах, якщо до листя додавалися і харчові відходи.
3. Порушення Правил благоустрою міста, зокрема спалювання сміття та листя, несе за собою адміністративну відповідальність. Складається протокол та визначається розмір штрафу. Якщо бачите, що хтось палить листя, повідомляйте на гарячу лінію КП “Контроль благоустрою” тел. (093)981-87-43 і в міліцію телефон – 102. Варто нагадати, що з 2004 року діє Закон про заборону самовільного спалення листя. При його порушенні на громадян накладається штраф від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів, а на посадовців від 50 до 70 мінімумів.

3444

Bookmark the permalink.

Comments are closed.