З 85-річчям привітали відому в усьому світі ірпінчанку!

IMG_2304_новый размерВчора заступник міського голови Лідія Михальченко та керуючий справами виконавчого комітету Максим Плешко – привітали нашу землячку відомого лікаря-гомеопата Тетяну Дем’янівну Попову з Днем народження.

Довідка: Тетяна Дем’янівна Попова народилась 15 вересня 1930 року в Кіровограді. Закінчила Київський медичний інститут у 1955 році. Почала працювати лікарем із 1956 року, спочатку як хірург, потім перейняла досвід батька, як лікар-гомеопат. Завдяки її ентузіазму та великим зусиллям у 1987 році вона стає головним лікарем першої в Україні госпрозрахункової гомеопатичної поліклініки, а згодом очолює Центр Гомеопатії Міністерства Охорони Здоров’я України (1989-1995). Тетяна Попова перший засновник та організатор Національних конгресів з гомеопатії в Україні та учасник міжнародних гомеопатичних форумів. У 1989 році їй присвоєне звання Заслужений лікар України. Т.Д. Попова разом із батьком, однодумцями та колегами сприяла створенню класичного, разом з тим оригінального напрямку в гомеопатії, що отримало назву «Київська Гомеопатична Школа». Виникненню цього визнаного у гомеопатичному світі феномену сприяла ізоляція Радянського Союзу, відсутність умов та можливостей для навчання гомеопатії.

Нині Т.Д. Попова заслужений лікар України, почесний член Асоціації гомеопатів України, нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня. А живе вона в Ірпені на вулиці імені свого легендарного батька.

Фото: В. Шилов

IMG_2273_новый размер IMG_2291_новый размер

Bookmark the permalink.

Comments are closed.