Юлія Бережко-Камінська презентувала свою книгу у столиці

У вівторок у столичному Будинку письменників презентувала свою книгу відома українська поетеса, головний редактор газети “Ірпінський вісник” Юлія Бережко-Камінська. Про це повідомляє “Ірпінь цікавий”. 

“Юлія Бережко-Камінська – це явище, причому явище могутнє. І вся справа – в ємності душі”, – сказав ірпінський поет, лауреат премії ім. А. Малишка Леонід Закордонець, порівнявши при цьому Юлію з Ліною Костенко.

Щиро і задушевно говорила про поетесу ведуча вечора – головний редактор інформаційного агентства ITV Людмила Лозова. Натхненно читали вірші з нової збірки та сердечно вітали Юлію Заслужений артист України Борис Лобода, поет Іван Гайворон, письменник і актор Василь Довжик, літературознавець Алла Диба, поетеса і композитор Маргарита Дітрих, краєзнавець Олена Плаксіна та інші.

Неперевершено звучала поезія у виконанні авторки. Як відзначали промовці, так артистично і водночас невимушено-природньо читати вірші вміє далеко не кожен поет.

Крім цього, на презентації лунали пісні на поезії Юлії Бережко-Камінської. Декілька творів виконали барди Тетяна Доміловська і Олександр Редич. Пісню “Знов на планеті осінь”, музику до якої написав композитор Юрій Блінніков, заспівала Вікторія Кашицька. Порадувала присутніх і талановита юна піаністка з ірпінської школи мистецтв ім. М. Вериківського Кароліна Черенкова.

У кінці вечора поетесу довго не відпускали – дарували квіти, робили спільні фото, підписували книжки.

Збірка “Пошепки і вголос” нещодавно побачила світ у видавництві “Український письменник”. Це вже шоста книга Юлії – якщо не враховувати участі більш ніж у 40 колективних збірках. Її презентація, яка відбулася в рамках великого всеукраїнського туру поетеси, стала справжнім святом вишуканої поезії, що надовго западе в душу кожному, хто був на вечорі.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.