Як зберегти здоровий сон: поради ірпінських лікарів

Загальновідомо, що наше сучасне життя повне різної інформації. Кожного дня наш мозок має реагувуати на купу справ – навчання, планування, різні активності, зустрічі, позитивні та негативні емоції та інше. Як правило, під кінець дня мозок “втомлюється”. Сучасні дослідження говорять про те, що повноцінний сон потрібен для “домашньої роботи” з інформацією, яку ми отримали протягом дня. Це нагадує “перезавантаження” та “профілактичні роботи” з комп’ютером. Непотрібне – видаляється, частина інформації “архівується”. Єдиний варіант забезпечити відпочинок і перезавантаження – це глибокий сон.

Лікарі приірпіння розповідають, як його досяннути:

• Зробіть вашу спальню якомога тихішою за допомогою звукопоглинаючих технологій.
• Намагайтесь максимально зменшити освітлення (штори та інше)
• Додавайте “білого шуму” шляхом придбання пристрою, спеціально розробленого для забезпечення такого роду постійного звуку.
• Усуньте телевізор, телефон та будь-який електронний гаджет зі спальні.

Ідеальна спальня – тиха, темна та прохолодна кімната, зі зручним ліжком і мінімальним безладом. І пам’ятайте, психологи рекомендують переносити обговорення будь – яких стресових питань до іншої кімнати.

Плакат “Здоровий сон” створений для учнів та їх батьків в рамках проекту ВООЗ World Health Organization (WHO), МОЗ Міністерство охорони здоров’я України та МОН Міністерство освіти і науки України “Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні”.

Нехай ваш сон буде завжди спокійний та глибокий!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.