Як вибрати солодку і стиглу диню без нітратів?

Літо — чудова пора, коли ми починаємо вдосталь їсти баштанні культури. Диня серед них лідирує, на думку споживачів. Приємна насолода, соковитість, багато корисних властивостей, ситність — все це ознаки гарної дині. А як правильно вибрати стиглу диню, яка порадує нас своїм смаком і принесе виключно користь? Про це піде мова в нашій статті.

Найперше і головне  правило при покупці дині на ринку полягає у тому, щоб перед тим як купити, ви переконалися, що у продавця є сертифікат із результатом лабораторних аналізів продукту.

 Потім важливу роль має зовнішній вигляд дині. Вона повинна бути цілою, красивого природного відтінку (залежить від сорту), без вм’ятин, підгнилих ділянок, порізів та інших пошкоджень. Занадто яскравий насичений колір, товста шкірка говорить нам про те, що в дині присутні нітрати. При покупці дині на ринку, можна попросити продавця зробити надріз у вигляді трикутника, і подивитися на волокна, які з’єднують м’якоть із насінням: на велику кількість нітратів вказують волокна з сіруватим відтінком. А ось якщо волокна однотонні, світло-жовтого кольору, то перед вами якісний продукт без нітратів – його можна сміливо купувати.

Далі, звертаємо увагу на запах, витікаючий від дині: він повинен бути пряний, медовий, з нотками ванілі, часом — груш, ананаса. Якщо ніякого запаху немає або ж слабкий, схожий на аромат зелені, і диня, відповідно, зелена, і потрібної солодощі в ній не буде. Плодоніжка стиглої дині суха. Беремо диню в руки і трогаєм: вона повинна пружинити. Це означає стиглість плоду. Тверда поверхня у нестиглих динь, м’яка, на якій залишаються відмітини — перезріла, яка втратила свій смак і корисні властивості. Поплескавши по стиглої дині, ви почуєте глухий звук. Якщо вона «звучить» дзвінко, то їй варто було б ще доспеть.

Завжди, плями, вм’ятини, — місця, благотворні для поширення бактерій. Купуючи дині з такими дефектами поверхні, ви ризикуєте злягти з шлунково-кишковими хворобами. Також зверніть увагу на те, що пробувати диню не варто, адже на на дегустаційному плоді, і на ножі також накопичуються бактерії. Тому, вибираючи диню керуйтесь  цими правилами і насолоджуйтесь символом літа.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.