Як в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій відзначили День пам’яті Героїв Крут (відео)

Наталія Тіт, вчителька історії в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій:

«Цього дня ми віддаємо шану стійкості, сміливості та відвазі українських юнаків, які тоді, як і українці сьогодні, – стали на захист рідної держави».

Мова йде про українських студентів, які 106 років тому ціною власного життя зупинили під Крутами більшовицький наступ на Київ. Близько 30 з них, потрапивши в полон, навіть на порозі смерті співали гімн України.

Про свідомий подвиг героїв Крут говорили в ІЛІТі. Учні розвінчували міфи, аналізували правду. Згадували сучасних героїв.   

Адріана Левківська, учениця Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

 «На жаль, історія повторюється. Тому що, як ми знаємо, в минулому році був розстріляний, на жаль, наш герой».

Експертом тематичної дискусії став Гліб Астахов – громадський діяч, засновник та головний редактор проєкту «History Malva». В ІЛІТ він приїхав із Харкова. Гліб каже, що рівень історичної свідомості ілітівців вражає.

Гліб Астахов, громадський діяч, засновник та головний редактор проєкту «History Malva»:

«В історії можна знати або факти, або розуміти історію. Вони розуміють історію і це найважливіше. Ось дівчинка, коли почала казати, чим ми відрізняємося від росіян, я зрозумів, що вона вже розуміє більше, ніж ті, хто просто знає дати».

Наталія Тіт, вчителька історії в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій:

 «У дітей дуже розвинене критичне мислення, а це сприяє тому, що наше молоде покоління буде діяти в інтересах нашої держави. Це означає, що у нас існує завтра».

Захід відбувся за підтримки Молодіжного парламенту Ірпеня. Активна молодь міста запросила Гліба Астахова в ІЛІТ у межах свого вже традиційного освітнього проєкту «Лекторій».

Олександра Ільніцька, голова Молодіжного парламенту Ірпеня:

 «Дуже приємно, що сьогодні у нас вийшов не просто лекторій, а власне, така дискусія, де учні вільно ставили питання, які їх хвилювали. Ми будемо продовжувати наш проєкт і вже на наступній зустрічі ми будемо спілкуватися про права дитини».

Щоб дізнаватися про зустрічі з цікавими людьми в освітніх закладах міста – слідкуйте за Молодіжним парламентом Ірпеня у телеграм-каналі!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.