Як підготувати авто до осені: важливі поради

Звичайно, в перший місяць осені зміни погоди практично не відчуваються. Поки що не стало надто холодно і не пішли проливні дощі. Але це все поки що. Зовсім скоро в Україну прийде справжня осінь. І це вплине не тільки на людей, але і на їх залізних коней. Звичайно, скоро вже треба буде міняти шини, але не тільки. Тому, щоб з машиною не сталося нічого поганого, ми вирішили розповісти вам, як правильно підготувати авто до осені.

Як підготувати кузов машини до осені

Треба дуже старанно оглянути. Не рідко після літа на кузові можуть залишитися механічні пошкодження, нехай зовсім невеликі і практично непомітні, але їх все одно краще усунути. Справа в тому, що через високу вологість восени дуже швидко може утворитися наліт іржі, які потім буде набагато складніше прибрати.

Як правильно підготувати машину до осені: салон

Восени, як ми всі знаємо, дуже велика вологість, і це може дуже погано позначитися на салоні автомобіля. Тому потрібно постаратися подбати про це. Замініть всі килимки з тканини на гумові, якщо, звичайно, якщо це можливо. Якщо ні – то потрібно постійно стежити за ними. Інакше це дуже швидко може привести до корозії кузова.

Як правильно підготувати шини і диски до осені

Звичайно, “перевдягання” шин буде зовсім скоро, але і до нього потрібно дуже уважно стежити за тиском. Все через те, що перепади температури восени можуть досягати навіть 20 градусів, що буде дуже погано позначатися на шинах. До того ж, потрібно подбати про диски, якщо там є невеликі механічні ушкодження, то потрібно усунути їх. Взимку робити цього явно не захочеться, а хімікати, якими поливають засніжені дороги, вже точно погано вплинуть на ваші диски.

Як підготувати щітки і двірники до осені

Тут все досить просто: ви точно знаєте, чи не скриплять вони, і чи не залишають вони пропусків на склі і так далі. Якщо ж так, то потрібно просто замінити, на ринках зараз досить багато хороших двірників. До речі, в період дощів бажано обробити двірники складом “Антидощ”. Це простить вам життя на дорозі.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.