Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

18 відсотків державного кешбеку. Ви знали, що можете повернути собі частину коштів, які офіційно сплачуєте за певні послуги? Як працюють податкові знижки та за що їх можна отримати, пояснювала  фінансистка Надія Арзяєва в ірпінському просторі «Вільна». Найпоширеніша практика — повернення коштів за навчання, будь-яке.  Найчастіше-це виші.

Надія Арзяєва, сімейна фінансова радниця:

«Все просто. Потрібно мати договір з Вузом. Потрібно в самому договорі щоб особа, яка сплачує, щоб квитанції відповідали, щоб загальна сума відповідала сумі, яка прописана в договорі. У дуже багатьох у людей є проблем з тим, що вони відкривають договір на іншу особу, наприклад, на маму, а сплачує батько. І потім йде невідповідність певних моментів.

Варто зазначити, що знижка не переноситься на наступні роки. Якщо у поточному році ви нею не скористалися, то пільга згорає. Це правило стосується й інших напрямків. Наприклад, ви можете отримати від держави повернення коштів навіть за іпотечний кредит.

Надія Арзяєва, сімейна фінансова радниця:

«Ми можемо отримувати перші 10 років за сплачені відсотки. Ми подаємо квитанції не про тіло кредита, а про відсотки. З них ми повертаємо податкову знижку».

Загалом, у Податковому Кодексі є з десяток пунктів податкових знижок. І вони працюють вже дуже давно. Але є й нововведення. Для внутрішньо переміщених осіб з’явилася можливість повертати частину коштів за оренду житла. Проте, щоб цією пільгою скористатися, треба діяти за правовими нормами.

Надія Арзяєва, сімейна фінансова радниця:

«Договір оренди, у якому прописані усі основні пункти.  Вона офіційно сплачує на рахунок тієї людини, це буде підтвердженням офіційним. Це має бути квитанція. Тобто, готівкова проплата тут не проходить«.

Найголовніше, на що звертає увагу Надія Арзяєва, щоб претендувати на податкову знижку, треба офіційно працювати і сплачувати податки. Без цього – ніяк. Щоправда, зазначена пільга не розповсюджується на ФОПів та осіб, які працюють за цивільно-правовими договорами.

Олена, мешканка Ірпеня:

«Мені 56 років і я оце відкрила, що від держави можна отримувати якусь ще користь,  як податкова знижка і різні моменти. Такий лікбез отримала і я вже зможу впливати, рекомендувати і думати про це.

Ірина, переселенка з Бахмута:

«Ця тема мені знайома. Я жила раніше у Бахмуті. Я колись користувалася. Була на заочному відділенні, навчалася і мені повертали ці кошти».

То ж, якщо і ви плануєте скористатися податковою знижкою, протягом року можете звернутися у податкову інспекцію з папкою необхідних документів. А перед цим варто зазирнути у статтю 166 Податкового кодексу України.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.