Як ірпінці святкують Водохреще вперше за новим календарем (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

 «Христос охрестився! Сьогодні українці вперше святкують Водохреще за новим календарем. Чи змінилася для них лише дата чи ще щось – запитаємо в ірпінців».

Ірина Коваль, мешканка Ірпеня:

 «Насправді не тільки дата змінилася. Змінилися й внутрішні переконання. І ми стаємо й ближче до церкви і до всього цивілізованого світу там, де панує мир і злагода».

А на ірпінській набережній сьогодні панувала особлива атмосфера. Багато містян прийшли сюди освятити воду. Чимало охочих було й скупатися, як кажуть – лише сьогодні в цілющій воді.

Владислав Герега, мешканець Ірпеня:

 «У мене в житті — це вже другий раз і буду повторювати щороку. Тому дуже щасливий, що зустрівся з цією водою в такий прекрасний день і це свято».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

 «Вірю в те, що це навіть корисно. Дійсно розганяє кров, тому є декілька причин робити це щороку. Поділіться, будь ласка, що сьогодні просите в Бога – миру нашій Україні, нашим дітям, миру всім нам».

Миру Україні просили і біля Храму Святої Трійці в Ірпені. Тут також зібралося чимало містян за священною водою. Хтось набрати лише для себе, хтось і для сусідів.

Богдан Рядинський, мешканець Ірпеня:  

 «Навіщо вам так багато священної води? – Священну воду треба пити кожний день – Ви щодня п’єте – Ну так, стараюся».

Володимир, мешканець Ірпеня:

 «Як то кажуть, і на свята, і на будні який раз вмиєшся. Погано себе почуваєш, то й водичкою окропишся».

Ірпінці радіють зміні дати святкування. Кажуть – нарешті повертаємося до свого коріння.

Ліана Науменко, мешканка Ірпеня:

 «Я не засуджую тих, хто поки що не зрозумів цього. І Водохреще буде відзначати 19-го числа. Але особисто я за те, що Україна нарешті повертається до своєї історії, до своєї пам’яті і тому я сьогодні тут».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.