Як Ірпінь рятуватимуть від сміття

В Ірпені взялися за вирішення проблеми збору, сортування та переробки сміття. Про це розповів нам перший заступник ірпінського міського голови Дмитро Христюк.

“Наша громада виробляє близько 24 тис. тонн в рік різного складу відходів, а власного полігону твердих побутових відходів немає. Чим це загрожує? Усі ті полігони, які є на території Бородянського, Макарівського та Вишгородського районів з часом не будуть приймати відходи від інших міст і районів, тому що вони надзвичайно переповнені, не мають відповідних законодавчих дозволів на подальшу роботу і можуть бути взагалі заблоковані в зв’язку з порушенням ряду екологічних норм , так як на Львівському полігоні. Крім того, потрібно розуміти, що будівництво полігонів твердих побутових відходів без роздільного збору, сортування та глибинної переробки для нашого регіону не можливе, тому що це надзвичайно шкідливо для екології, це потребує значних земельних ресурсів, крім того, – це безвідповідальне відношення до навколишнього середовища. Один вихід для нашої громади – запровадження роздільного збору, облаштування додаткових ліній сортування та будівництво технологічних ліній з глибинної переробки відходів біологічного походження, яке, повторюю, повинно бути екологічно безпечним та побудовано за кращими стандартами сучасних європейських країн”, – зазначив Христюк.

З метою залучення  інвестиційних ресурсів на таку діяльність нещодавно в ірпінській мерії провели зустріч з австрійськими інвесторами.

Адміністрація міста спільно з інвесторами обговорили декілька можливих варіантів інвестування та будівництва екологічно безпечного сміттєпереробного заводу із облаштуванням біогазових установок для виробництва енергоресурсів. Наразі активно формують технічні умови та свої пропозиції щодо реалізації даного проекту.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.