Хто фальсифікував вибори в Ірпені?

На трьох дільницях у місті Ірпінь Київської області було виявлено заховані за батареєю на виборчій дільниці пусті списки виборців з відповідними печаткам та підписами. Про це у ефірі програми «Шустер LIVE» заявила координатор руху «Чесно» Ірина Федорів. Мова йде про звичайні виборчі дільниці №№ 321294, 321301 та 321290, де ДВК очолювали представники партій  «НАРОДНИЙ ФРОНТ» та «Радикальної Партії Олега Ляшка».

Під час виборів до Ірпінської міської ради та виборів Ірпінського міського голови планувалися фальсифікації шляхом видачі бюлетенів підставним людям, які мали вкинути їх вже заповненими на користь партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ». Для цього потрібні були пусті списки виборців і недопущення інших політсил до керівництва ДВК, адже саме очільники ДВК контролюють списки виборців.

Першим сигналом щодо можливої фальсифікації виборчого процесу з боку Ірпінської міської організації партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» стало прийняття рішення Ірпінською міською виборчою комісією про затвердження керівного складу дільничних виборчих комісій.

Сформувавши більшість у Ірпінській ТВК із представників партій «НАРОДНИЙ ФРОНТ», «Радикальна Партія Олега Ляшка», «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» та безпосередньо «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ», представники даних провладних партій порушили загальні засади виборчого закону і принцип рівності виборчих прав громадян, вони «в ручному режимі» затвердили керівний склад дільничних виборчих комісій. У результаті жодна із «малих» політичних сил не отримала своїх представників у керівному складі ДВК.

Це один в один нагадує ситуацію, коли Партія регіонів у 2010 році готувала підґрунтя для недопущення чесних виборів в Ірпені, коли Володимир Карплюк отримав перемогу на підставі протоколів з мокрими печатками, проте ТВК організувала фіктивні перерахунки і перемогу визнали за регіоналом Володимиром Скаржинським.

«Каруселі» з видачею бюлетенів по підроблених списках виборців готувалися в гуртожитках податкової академії, які входили в округ кандидата до Київської обласної ради від партїї «БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» Дмитра Войцеха, проте зусиллями правоохоронних органів запуск «каруселей» штабом Войцеха був унеможливлений.

По звичайних виборчих дільницях №№ 321294, 321301, 321290 відповідальними за отримання та зберігання списків виборців були члени ДВК від «РПЛ» та «НАРОДНОГО ФРОНТУ». Усі їхні дії координувались із виборчого штабу «БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ».

Про факти даних порушень під час голосування на одній із цих дільниць заявляв представник партії «Нові обличчя» і навіть зареєстрував заяву про вчинення кримінального правопорушення. Тоді спостерігачами було виявлено у члена звичайної виборчої комісії № 321290 чотири листа списків виборців на яких стояла печатка цієї дільниці, однак із виборів Народних депутатів України, та дані списки включали в себе осіб, адреса для голосування яких закріплена за іншою виборчою дільницею. І що найбільше кидалося в очі – суб’єктом подання члена дільничної виборчої комісії є «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ».

Разом з тим, усі обрані кандидати поспішають максимально швидко стати депутатами Ірпінської міської ради. Відповідну заяву до ТВК щодо реєстрації депутатом Ірпінської міської ради подала очільниця Ірпінської організації партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» Марія Шевченко. Це свідчить про те, що депутати намагаються зам’яти тему фальсифікації виборів керівництвом ДВК від «СОЛІДАРНОСТІ» і пошвидше зайти до міської ради.

 Хто фальсифікував вибори в Ірпені?

Хто фальсифікував вибори в Ірпені?

Bookmark the permalink.

Comments are closed.