Вперше військово-медичного капелана нагороджено відзнакою «За служіння Богу і Україні»

Священика Київської архиєпархії УГКЦ, о. Віталія Воєцу, військово-медичного капелана, нагороджено відзнакою-медаллю «За служіння Богу і Україні». Церемонія вручення відбулася після Божественної Літургії, яку Архиєрей з багатьма священиками, звершував за мир в Україні. О. Віталій достойний цієї нагороди! Він згуртував служіння, священиків, монахинь, семінаристів та волонтерів, які ревно працюють з військовослужбовцями. Присутність військово-медичних капеланів УГКЦ, сьогодні є практично постійною у Головному військовому клінічнму госпіталі Збройних Сил України, та Центральному клінічному госпіталі державної прикордонної служби України.

«Відчуваю трепет в душі. Це велика честь для мене, проте хочу її розділити між всіма священиками, семінаристами, монахинями та волонтерами, оскільки, це є величезна спільна праця, подекуди невидима, але вкрай важлива. Ми направду хочемо бути з тими мужніми хлопцями, спілкуватися з ними, разом молитися, та підтримуючи один одного, вести Україну не лише до перемоги над ворогами зовнішніми, а також до перемоги над тими, хто загрожує спасінню нашої душі. Радіємо успіхам військовослужбовців у подоланні духовних і тілесних недуг, та просимо Божого благословення для них, їхніх родин і побратимів, які невтомно несуть своє служіння в лавах Збройних Сил України». – розповідає о. Віталій.

Нагороду священикові вручили Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київський та о. Любомир Яворський, заступник керівника Департамету Патріаршої курії УГКЦ. Джерело: Прес-служба Київської архиєпархії.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.