Вони працюють в Ірпені: школа “LimPoPo”

Уже 8 років в Ірпені діє навчальний комплекс “LimPoPo”. Саме школа “LimPoPo” стала першою ліцензованою приватною школою у місті. Журналісти ITV розпитали у засновниці закладу про те, як обрати школу для своєї дитини, якщо ви зупинили свій вибір саме на приватному освітньому закладі.

“Ми дійсно перша школа і при виборі приватної школи в першу чергу батькам потрібно звертати увагу на ліцензію. Це дуже дисциплінує в першу чергу  педагогів адміністрацію школу. Бо ми звітуємо і нас контролюють. Ірина Скиба керівник навчального закладу “LimPoPo””, – додала засновниця закладу.

Деякі школи поглиблено вивчають інформатику фінансову грамотність англійську. Чи має це значення?

– Так, має значення. Тому що школа не повинна давати все і одразу. Ми навчимо всього і по всіх предметах і все у вас буде добре. Дійсно, школи вибирають певний напрямок і йдуть за ним. Додаткові предмети залишаються, але є певний напрямок. В нашій школі ми обрали математику і англійську мову. Математика – це логічні знання, які ніколи не зашкодять як дитині зараз, так і дорослому в майбутньому. Англійська мова потрібна всім зараз.

Англійська мова вивчається за програмою cambridge. В першу половину дня йдуть зайняття за основною програмою. Це 5 днів на тиждень. В другу половину у нас є додаткові зайняття по додатковому матеріалу. Викладачами англійської мови є професійними вчителями, які мають досвід за плечима. Також у нас є носій, який 2 рази на тиждень приходить і займається розмовною мовою з дітьми. Це дуже корисно, бо  він не знає української і тому дітям, як не крути, щоб донести інформацію або вийти з класу, треба це сказати англійською мовою.

 – Насправді зараз дуже багато шкіл приватних в Ірпені. Всі вони різні. Чим особлива школа “LimPoPo”?

– Мабуть, найперша особливість нашої школи в тому, що з самого початку ми черпаємо закордонний досвід. Ми дуже багато перебуваємо за кордоном. Найперше, що нас наштовхнуло на ту атмосферу, яка зараз в нас в школі, – це школа, яка знаходиться в Англії. Вона дуже відома і ми півроку намагалися туди потрапити, зв’язувались з керівництвом і все ж таки нас запросили. Ми взяли цей досвід і використовуємо його зараз. Це те, чим ми відрізняємось від інших шкіл.

У нас проходять асамблеї – збори дітей  і педагогів кожного тижня, на якій діти висловлюють свою думку з приводу школи. Вони можуть запропонувати, на яку екскурсію нам з’їздити, ми можемо вирішувати питання, що ми будемо робити на канікулах.

Другий момент – це ночівлі в школі – 2 рази на рік проходять ночування в школі, коли діти збирають речі (каремати, подушки), беруть налобний фонарик, книжечку і ночують в школі.

Декілька років тому ми їздили у Фінляндію. Нам дуже сподобався підхід до фінансової грамотності. Вже з першого класу вони возять дітей у банки і показують їм кредитні картки. Дітки можуть ними розраховуватись.

 – Ваші діти вже були в банках?

– Так, вони були в банках. Після цього наші методисти написали свою програму фінансової грамотності. Уже з 1 класу діти її вивчають. Ще в рамках фінансової грамотності наші діти стажуються.  Ми домовляємось по Ірпеню.  Діти ходять на різноманітні підприємства і дивляться а нього зсередини, які професії є на цих підприємствах, що воно робить.

Я знаю ще одну фішку вашого закладу. У вас є власний кінотеатр. Покажете нам його?

– Так, є у нас власний кінотеатр. Там проводяться зайняття. Зараз це урок музики. Зазвичай цей кінотеатр ми використовуємо на зайняттях англійської мови і природознавства. Ми діткам на великому екрані можемо показувати розвиваючі мультфільми, які вони потім обговорюють з вчителем.

Як прийнято, приватна школа працює повний день. Діти перебувають з самого ранку і до вечора.  Наша школа працює з 8 ранку до 19.30 вечора. Перша половина дня – це зайняття по основній програмі, це до 13 години дня. Потім у них обід. 1,5 години прогулянок. Потім по 2-3  гуртки на вибір (конструювання, програмування). Дитина обирає на які гуртки і в які дні хоче ходити.

Чому виникла ідея в Ірпені відкрити приватний садочок і школу?

– Це почалось 8 років тому. На це мене наштовхнула моя донька. Тоді я була мамою у декретній відпустці. Донька була маленька і ми почали ходити на розвиваючі зайняття. Тоді до мене прийшла ця ідея -займатися з дітьми. Спочатку це був розвиваючий центр, підготовка до школи, англійська мова. Час йшов. Батьки записувались і ходили. Тоді я вирішила: треба відкривати дитячий садочок.

Вже пройшло 8 років і це вже переросло в навчальний комплекс. У нас є початкова школа в якій навчаються 100 діток. Це дітки з 1 по 4 клас. В нас є 2 садочки які знаходяться в Ірпені на 40 діток і які знаходяться в бучі на 60 діток. Комплекс вже в себе вміщує більше 200 дітей які в нас навчаються.

Я думаю, на цьому ми зупинятись не будемо і, звісно, цей процес варто завершити, що школа вже повинна бути старша до кінця, щоб діти прийшли і до 11 класу коли ми уже їх випустимо у доросле життя.

Будь ласка, батьки, приходьте на екскурсію. Ми все покажемо і розкажемо. Ви зможете поспілкуватись як з керівництвом, так і з педагогами, які працюють з вашими дітьми!

Детальніше – у сюжеті:

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.