Вони працюють в Ірпені: Irpen Art School

1 вересня свій день народження відзначає школа академічного рисунку та живопису Irpen Art School. Як народилася ідея цього проекту, чим живе сьогодні заклад і які має здобутки розповідають засновниця школи Євгенія Харгрі та її вихованці.

Сьогодні Євгенія допомагає розкривати свій потенціал іншим. “Тут є така тонка матерія – те, що можливо розвивати кожному незалежно від віку, статі, вподобань, а от без бажання цього не навчиш, треба тільки відчувати. Ми люди, ми живі, усі ми чогось бажаємо і  основна задача майстра – підмітити це бажання і проявити на папір, холст”, – розповідає засновниця Irpen Art School.

Історія Irpen Art School почалася 1 вересня 4 роки тому в невеликому приміщенні цокольного поверху на околиці Ірпеня. За короткий час школа набула широкої популярності у мистецьких колах. А 2 роки тому переїхала у нове і просторне приміщення у центрі міста.

Цей креативний простір магнітом притягує до себе шанувальників прекрасного і є одним із центральних  майданчиків культурно-мистецького життя всього Приірпіння.

“Цього року у школі відбувся перший випуск, де близько десяти вихованців стали студентами мистецьких вишів, двоє з них поступили у Академію Бойчука і Національну художню академію. Це вже є результат”, – зазначила Євгенія.

“Взагалі мені ця школа дала дуже багато. Я тут навчалась 3  роки і Євгенія – наставник та художниця, вклала більше, ніж за 11 років мого навчання в школі”, – розповіла Валерія Зіневська, студентка академії сучасного мистецтва ім. Сальвадора Далі.

“Ця школа дала мені можливість зрозуміти, що я хочу бути художницею у майбутньому, що це моя мрія і я дуже багато почала розуміти, як саме треба малювати певні речі. І, на мою думку, це дуже важливо для власного розвитку. І на сьогоднішній день це хороша професія, яка може дати непоганий заробіток”, – Ліза Мартіна вихованка Irpen Art School.

Irpen Art School працює 6 днів на тиждень крім понеділка. На зайняття приходять учні різного віку від 4 до 70 років. Тут навчають не просто образотворчому мистецтву, а вмінню радіти життю і навколишній  світ тут сприймається по-особливому.

Діапазон творчої діяльності школи надзвичайно широкий. Вихованці закладу беруть активну участь у культурному житті Києва та Приірпіння. Без юних художників не минає жодний пленер в Ірпені.

Молоді митці охоче беруться за різноманітні творчі завдання, наприклад, оформлення казкових персонажів у парку Незнайка. До того ж, школа успішно розвивається як арт-центр. Тут постійно відбуваються різні мистецькі заходи, регулярно організовуються виставки як знаменитих художників, так і учнів школи. Також проходять літературні вечори, художній проект “Вечірній рисунок”, мистецькі читання.

Сьогодні Irpen Art School готується до чергового свята, свого дня народження. Деталі не розкриваються, але безумовно це буде яскрава зустріч ще одного насиченого року народження нових творчих ідей які сприятимуть розвитку Ірпеня, Приірпіння та України.

“Місія справді висока –  сформувати нове покоління у напрямку самодостатності і це стосується кожного незалежно від того, яка у вас вікова категорія. Тобто, якщо людина вже у віковій категорії 18+ і бажає розвиватись, то ця людина теж стає цим новим поколінням”, – підсумувала Євгенія Харгрі.

Детальніше – у сюжеті:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.