Відразу два переможці літературного конкурсу ім. Григора Тютюнника презентували книги в Ірпені

Нещодавно у центральній міській бібліотеці відбулася презентація відразу обох переможців літературного конкурсу ім. Григора Тютюнника – Юлії Бережко-Камінської та Ігоря Стамбола. Приємно, що приміщення бібліотеки було переповненим – чимало ірпінців зібралось, щоб культурно збагатитись і отримати нові враження. 

На заході були присутні перший заступник Ірпінського міського голови Дмитро Христюк, голова франції “Нові обличчя” Ірпінської міської ради Максим Плешко, начальник відділу культури, національностей та релігій Євгенія Антонюк, заступник голови Аграрної партії Денис Марчук, головний редактор “Літературної України” Станіслав Бондаренко, директор видавництва “Самміт-книга” Іван Степурін та інші.

“Для нас доброю традицією стало те, що ми збираємось у зв’язку з приємною подією. Сьогодні якраз така подія. Юлія Бережко-Камінська є “родзинкою” нашого міста. Багато культурних заходів організовується за її ініціативи. Від громади Ірпеня щиро дякую за такий вклад в культуру”, – розповів Христюк.

Першою презентувала свою книгу “Сад” Юлія Бережко-Камінська. “Напевно кожен із нас родом із саду. Туди хочеться повертатись знову і знову. Сад є зримий і незримий. Зриме те, що ми бачимо, а незриме те, що іде від душі. Я дуже хочу, щоб ви увійшовши в мій сад, зрозуміли його”, – зазначила поетеса. 

В свою чергу, Ігор Стамбол, презентувавши свою книгу “Злочинний порятунок”, зробив невеличкий історичний екскурс, адже його оповідання пов’язані з подіями післявоєнного періоду. Для автора ця книга дуже цінна, оскільки мова йде про його предків.

Після презентації книг авторів вітали представники музичної школи, зокрема, виконали пісні на слова Юлії Бережко-Камінської. Крім того, на захід завітали юні ірпінці, які також радували аудиторію своїми талантами.

Справжнім сюрпризом для всіх присутніх стала робота керівника художньої школи Євгенії Хангрі, яка представила загалу досить незвичайний подарунок. Протягом всієї презентаії Євгенія намагалась відобразити на папері всі свої думки, переживання, емоції, які отримала від почутого. В результаті отримали незвисайний малюнок, що символізує постійне духовне зростання та жагу до життя і творіння. В мистецтві ця процедура називається асоціативний ряд.

Загалом захід пройшов в теплій сімейній обстановці. Організатори заходу запевнили, що такі презентації будуть проходити все частіше в Ірпені. 

Фото Володимира Шилова

Bookmark the permalink.

Comments are closed.