Верховна рада України затвердила нове районування

Верховна Рада утворила в Автономній Республіці Крим та областях 138 районів та ліквідувала 490. Про це сказав член комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін на засіданні парламенту.

За ухвалення постанови «Про утворення та ліквідацію районів» (реєстраційний номер 3650) проголосували 238 народних депутатів України.

Згідно з документом, утворено в Автономній Республіці Крим та областях 138 районів (з них 17 на тимчасово окупованій території АРК, Донецької та Луганської областей).

Постановою передбачено утворити в Автономній Республіці Крим: Бахчисарайський район (з адміністративним центром у місті Бахчисарай), Білогірський район (з адміністративним центром у місті Білогірськ), Джанкойський район (з адміністративним центром у місті Джанкой), Євпаторійський район (з адміністративним центром у місті Євпаторія); Керченський район (з адміністративним центром у місті Керч), Курманський район (з адміністративним центром у селищі міського типу Курман), Перекопський район (з адміністративним центром у місті Яни Капу), Сімферопольський район (з адміністративним центром у місті Сімферополь); Феодосійський район (з адміністративним центром у місті Феодосія); Ялтинський район (з адміністративним центром у місті Ялта).

У Вінницькій області: Вінницький район (з адміністративним центром у місті Вінниця), Гайсинський район (з адміністративним центром у місті Гайсин); Могилів-Подільський район (з адміністративним центром у місті Могилів-Подільський); Тульчинський район (з адміністративним центром у місті Тульчин); Жмеринський район; Хмільницький район (з адміністративним центром у місті Хмільник).

У Волинській області: Володимир-Волинський район (з адміністративним центром у місті Володимир-Волинський); Камінь-Каширський район (з адміністративним центром у місті Камінь-Каширський); Ковельський район (з адміністративним центром у місті Ковель); Луцький район (з адміністративним центром у місті Луцьк).

У Дніпропетровській області: Дніпровський район (з адміністративним центром у місті Дніпро); Кам’янський район (з адміністративним центром у місті Кам’янське); Криворізький район (з адміністративним центром у місті Кривий Ріг); Нікопольський район (з адміністративним центром у місті Нікополь); Новомосковський район (з адміністративним центром у місті Новомосковськ); Павлоградський район (з адміністративним центром у місті Павлоград); Синельниківський район.

В Донецькій області: Бахмутський район (з адміністративним центром у місті Бахмут); Волноваський район (з адміністративним центром у місті Волноваха); Горлівський район (з адміністративним центром у місті Горлівка); Донецький район (з адміністративним центром у місті Донецьк); Кальміуський район (з адміністративним центром у місті Кальміуське); Краматорський район (з адміністративним центром у місті Краматорськ); Маріупольський район (з адміністративним центром у місті Маріуполь); Покровський район (з адміністративним центром у місті Покровськ).

У Житомирській області: Бердичівський район (з адміністративним центром у місті Бердичів); Житомирський район (з адміністративним центром у місті Житомир); Коростенський район (з адміністративним центром у місті Коростень); Новоград-Волинський район (з адміністративним центром у місті Новоград-Волинський).

В Закарпатській області: Берегівський район (з адміністративним центром у місті Берегове); Мукачівський район (з адміністративним центром у місті Мукачево); Рахівський район; Тячівський район (з адміністративним центром у місті Тячів); Ужгородський район (з адміністративним центром у місті Ужгород); Хустський район (з адміністративним центром у місті Хуст).

У Запорізькій області: Бердянський район (з адміністративним центром у місті Бердянськ); Василівський район (з адміністративним центром у місті Василівка); Запорізький район (з адміністративним центром у місті Запоріжжя); Мелітопольський район (з адміністративним центром у місті Мелітополь); Пологівський район (з адміністративним центром у місті Пологи).

В Івано-Франківській області: Івано-Франківський район (з адміністративним центром у місті Івано-Франківськ); Калуський район (з адміністративним центром у місті Калуш); Коломийський район (з адміністративним центром у місті Коломия); Косівський район (з адміністративним центром у місті Косів); Надвірнянський район (з адміністративним центром у місті Надвірна); Верховинський район.

У Київській області: Білоцерківський район (з адміністративним центром у місті Біла Церква); Бориспільський район (з адміністративним центром у місті Бориспіль); Бучанський район (з адміністративним центром у місті Буча); Обухівський район (з адміністративним центром у місті Обухів); Фастівський район (з адміністративним центром у місті Фастів); Вишгородський район.

В Кіровоградській області: Голованівський район (з адміністративним центром у селищі міського типу Голованівськ); Кропивницький район (з адміністративним центром у місті Кропивницький); Новоукраїнський район (з адміністративним центром у місті Новоукраїнка); Олександрійський район (з адміністративним центром у місті Олександрія).

В Луганській області: Алчевський район (з адміністративним центром у місті Алчевськ); Довжанський район (з адміністративним центром у місті Довжанськ); Луганський район (з адміністративним центром у місті Луганськ); Ровеньківський район (з адміністративним центром у місті Ровеньки); Сватівський район (з адміністративним центром у місті Сватово); Сєвєродонецький район (з адміністративним центром у місті Сєвєродонецьк); Старобільський район (з адміністративним центром у місті Старобільськ); Щастинський район (з адміністративним центром у місті Щастя).

У Львівській області: Дрогобицький район (з адміністративним центром у місті Дрогобич); Золочівський район (з адміністративним центром у місті Золочів); Львівський район (з адміністративним центром у місті Львів); Самбірський район (з адміністративним центром у місті Самбір); Стрийський (з адміністративним центром у місті Стрий); Червоноградський (з адміністративним центром у місті Червоноград); Яворівський (з адміністративним центром у місті Яворів).

У Миколаївській області: Баштанський район (з адміністративним центром у місті Баштанка); Вознесенський район (з адміністративним центром у місті Вознесенськ); Миколаївський район (з адміністративним центром у місті Миколаїв); Первомайський район (з адміністративним центром у місті Первомайськ). В Одеській області: Білгород-Дністровський район (з адміністративним центром у місті Білгород-Дністровський); Болградський район (з адміністративним центром у місті Болград); Ізмаїльський район (з адміністративним центром у місті Ізмаїл); Одеський район (з адміністративним центром у місті Одеса); Подільський район (з адміністративним центром у місті Подільськ); Роздільнянський район (з адміністративним центром у місті Роздільна); Березівський район.

В Полтавській області: Кременчуцький район (з адміністративним центром у місті Кременчук); Лубенський район (з адміністративним центром у місті Лубни); Миргородський район (з адміністративним центром у місті Миргород); Полтавський район (з адміністративним центром у місті Полтава).

В Рівненській області: Вараський район (з адміністративним центром у місті Вараш); Дубенський район (з адміністративним центром у місті Дубно); Рівненський район (з адміністративним центром у місті Рівне); Сарненський район (з адміністративним центром у місті Сарни). В Сумській області: Конотопський район (з адміністративним центром у місті Конотоп); Роменський район (з адміністративним центром у місті Ромни); Сумський район (з адміністративним центром у місті Суми); Шосткинський район (з адміністративним центром у місті Шостка).

В Тернопільській області: Кременецький район (з адміністративним центром у місті Кременець); Тернопільський район (з адміністративним центром у місті Тернопіль); Чортківський район (з адміністративним центром у місті Чортків). В Харківській області: Ізюмський район (з адміністративним центром у місті Ізюм); Красноградський район (з адміністративним центром у місті Красноград); Куп’янський район (з адміністративним центром у місті Куп’янськ); Люботинський район (з адміністративним центром у місті Люботин); Харківський район (з адміністративним центром у місті Харків); Чугуївський район (з адміністративним центром у місті Чугуїв).

В Херсонській області: Генічеський район (з адміністративним центром у місті Генічеськ); Каховський район (з адміністративним центром у місті Нова Каховка); Херсонський район (з адміністративним центром у місті Херсон); Бериславський район; Скадовський район.

В Хмельницькій області: Дунаєвецький район (з адміністративним центром у місті Дунаївці); Старокостянтинівський район (з адміністративним центром у місті Старокостянтинів); Хмельницький район (з адміністративним центром у місті Хмельницький); Шепетівський район (з адміністративним центром у місті Шепетівка).

В Черкаській області: Звенигородський район (з адміністративним центром у місті Звенигородка); Золотоніський район (з адміністративним центром у місті Золотоноша); Уманський район (з адміністративним центром у місті Умань); Черкаський район (з адміністративним центром у місті Черкаси).

В Чернівецькій області: Сторожинецький район (з адміністративним центром у місті Сторожинець); Хотинський район (з адміністративним центром у місті Хотин); Чернівецький район (з адміністративним центром у місті Чернівці).

В Чернігівській області: Ніжинський район (з адміністративним центром у місті Ніжин); Новгород-Сіверський район (з адміністративним центром у місті Новгород-Сіверський); Прилуцький район (з адміністративним центром у місті Прилуки); Чернігівський район (з адміністративним центром у місті Чернігів); Корюківський район.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.