В Україні продовжили карантин і запровадили надзвичайну ситуацію

Режим надзвичайної ситуації запроваджений по всій території України на 30 днів. Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені на 30 днів до 24 квітня. Таке рішення ухвалили під час засідання уряду 25 березня.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав не плутати поняття “надзвичайна ситуація” та “надзвичайний стан”.

“Прошу не плутати надзвичайну ситуацію та надзвичайний стан. Надзвичайна ситуація не обмежує конституційні права громадян, але ще консолідує зусилля для подолання загрози”, – додав прем’єр.

Додатково до цього рішення Кабмін постановив:

  • належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
  • залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпродспоживслужби;
  • усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію;
  • надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій.
Коронавірус в Україні, мапа, 25 березня, інфографіка

Також, сьогодні планується розроблення плану повного закриття кордонів для пасажирів і всіх пунктів. Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення до кінця п’ятниці зупинити будь-який рух пасажирів з-за кордону. Кабмін продовжує працювати дистанційно, секретаріат повинен забезпечити подальше проведення позачергових скликань.

Нагадаємо, 11 березня  Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.

Джерело: https://tsn.ua/ .

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.