В освітніх закладах Ірпеня вже встановлюють “тривожні кнопки”

Від сьогодні в усіх загальноосвітніх та дошкільних закладах Ірпеня, а також селищ Гостомель, Коцюбинське та Ворзель починають встановлювати “тривожні кнопки”. Про це “Правді Ірпеня” розповів начальник управління освіти і науки Ірпінської міської ради Ярослав Маляренко.

210537

“Ми підписали угоду з охоронною фірмою “Бест”. Там працюють спеціально підготовлені люди, які реагуватимуть на виклики при виникненні надзвичайних ситуацій. Наразі фірма забезпечена трьома службовими автомобілями і вони розташовані по місту так, що час від виклику до приїзду наряду в середньому становить 10 хвилин”, – розповідає Маляренко.

Загалом по регіону планують встановити 28 “тривожних кнопок”. Роботи по підключенню мають закінчитися уже до кінця цього тижня. Невдовзі такі “тривожні кнопки” з’являться і у медичних закладах Ірпеня.

“Встановлюємо “тривожні кнопки” у рамках програми “Безпечне місто”. В першу чергу, це робиться задля безпеки дітей а також з метою оперативного реагування на надзвичайні ситуації та забезпечення порядку на територіях навчальних закладів. Крім того, це буде чудовою допомогою нашим сторожам”, – пояснив Ярослав Маляренко.

Усі заходи щодо встановлення “тривожних кнопок” здійснюються за кошти міського бюджету. Для відпрацювання практики здійснення оперативних викликів та реагування на них будуть проведені спільні навчання працівників навчальних закладів та служби охорони.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.