В ірпінському музеї відкрилася виставка Владислава Задворського (відео)

«Зі світлом на шляху». Під такою назвою у виставковій залі оновленого Ірпінського історико-краєзнавчого музею відкрилася перша художня виставка. ЇЇ експонатами стали полотна нашого сучасника, відомого ірпінського художника Владислава Задворського.

 Владислав Задворський, художник:

«Моя  перша персональна виставка відбулася, коли ходив у 5 клас загальноосвітньої школи, у моєму рідному місті Шпола. В Ірпені у цьому музеї краєзнавчому – це вже восьма виставка. А так їх було досить багато».

Усі, хто знайомий  з творчістю митця, відзначають  його багатогранний творчий талант, прояви художника у найрізноманітнішій тематиці та жанрах. Але сам Задворський найбільше захопюється портретикою. Каже — це найцікавіший, найглибший і найскладніших жанр. Бо якщо у пейзажі можна як завгодно змінювати архітектоніку, то людина на портреті має бути не лише впізнаваною, але й з її характером, емоціями і духовним світом.

Зоряна Дзюблюк, дизайнерка інтер’єрів:

«Далеко не усі художники можуть похвалитися талантом портретиста. Це особливий дар і я вважаю – це головне у Владислава Задворського».

Тетяна Іванова, художниця:

«Мені пощастило мати портрет кисті Влада Задворського. На портреті я побачила те, що не бачила в собі і те, що помітив художник. Справжній митець».

Особливість портретів Задворського ще й у тому, що вони збагачені неповторними пейзажами та натюрмортом.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Його манеру написання картин я би вже відрізнив від манери написання інших. Його полотна схожі на іконописні полотна. Видно що він навчався цьому і розписував багато років у храмах стіни. Деякі картини, особливо якщо дивитися на Романівський міст, видаються тими фігурами, які розписують у церкві».

Про героїчну історію Романівського мосту художник створив аж три картини. Каже, це ще один складний жанр — тут і трагедія, і драматизм і спасіння життя.

Владислав Задворський, художник:

«У когось немає ідей, немає настрою у такий важкий час писати, а у когось тих ідей багато і не можна визначитися на що саме потратити свій талан. Я в творчості завжди. У мене немає часу на творчу кризу. І творча криза – це для слабаків».

Євгенія Антонюк, керівниця відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Ми щасливі, що саме цю динамічну роботу виставкової зали музею сьогодні розпочинає лауреат Київської обласної премії в галузі образотворчого мистецтва Владислав Задворський. Сьогодні вона відбуваєтья принципово по-новому, принципово у новому просторі  і нарешті ми можемо на достойному рівні представити роботи митців»

Виставка картин Владислава Задворського організована за підтримки товариства «Відважних» та ЖК «RIVER PORT».

Петро Щербина, представник товариства «Відважних»

«Нам приємно мати тандем з таким надзвичайно талановитим художником, який абсолютно впізнається у своєму стилі». Я щиро бажаю, і ми для цього зробимо все можливе, щоб картини Владислава подорожували Україною, Києвом, світом, міжнародними галереями».

А тим часом насолоджуйтеся творчістю неповторного митця в ірпінській галереї. Виставка триватиме до 14 лютого.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.