В Ірпінському ліцеї №3 пройшов чемпіонат України з хортингу (відео)

До Ірпінського ліцею №3 повернувся спортивний дух змагань. Найспортивніший заклад громади через місяць після відкриття приймає у своїх стінах чемпіонат України з хортингу.

Станіслав Федоров, директор Ірпінського ліцею №3, президент Української федерації хортингу:

«Перші змагання після відновлення. Зазвичай до воєнного стану у нас взагалі кожні вихідні були якісь змагання в закладі. І я тому дуже радів, що ми можемо виступати класною базою для проведення змагань рівня чемпіонату України».

Відроджується не тільки ліцей, але й самі змагання. На цьому чемпіонаті вперше офіційно спортсмени боролися у трьох розділах – боротьба, фехтування і поліцейський самозахист.  

Хортинг —рідний для ліцею вид спорту. Станіслав Федоров — не тільки директор закладу, а й президент Української федерації хортингу.

Не дивно, що у складі збірної Київської області виступали й учні Ірпінського ліцею. Тут вони тренуються, тож були дуже раді відновленню рідного закладу.

Христина Кузнєцова, тренерка з хортингу, вчитель фізкультури Ірпінського ліцею №3:

«Наш спортивний зал був для нас другою домівкою. Після відновлення ми одразу повернулися в наш улюблений ліцей і мої діти сказали: «Нарешті ми вдома». Ми вдома і дуже раді, що можемо проводити такий турнір саме тут».

Андрій Мельник, учень Ірпінського ліцею №3, член збірної Київської області з хортингу:  

«Стало краще тренуватися, атмосфера повернулася та, яка була раніше».

Іван Хрищенко, учень Ірпінського ліцею №3, член збірної Київської області з хортингу:  

 «Дуже радий, тому що знову займаюся в ліцеї, так як раніше. Дуже добре підготувався, я впевнений в тому, що я переможу».

Очікування Івана справдилися, він виборов перше місце. На п’єдестал піднялися ще двоє ірпінців. Ілля Огнєв – теж перше місце, Андрій Мельник — друге. Збірна ж Київської області, у складі якої змагалися хлопці, стала другою на чемпіонаті, поступившись збірній столиці. Третя — команда Харківщини.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ірпінь — це місто спорту, місто здоров’я. Як і до війни був шалений розвиток у цьому напрямку, так і надалі ми плануємо у цьому розвиватися. І Ірпінь, як і був, так і буде найкращий по спорту не тільки в Київській області, а й в усій Україні».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.