В Ірпінській центральній міській лікарні облаштували ще одну сучасну операційну (відео)

Це – нова операційна у травматологічному відділенні Ірпінської центральної міської лікарні. Її облаштували менш ніж за пів року. Тут є все необхідне сучасне обладнання для проведення складних операцій.

Віктор Дяченко, ортопед-травматолог в Ірпінській центральній міській лікарні:

 «Артростійка. Це – комплекс різних застосунків, скажімо так для малоінвезивних операцій на суглобах: колінному, плечовому і так далі. Новий електронно-оптичний перетворювач, так він називається. Він робить знімки в онлайн-режимі під час операцій».

А ще тут є сенсорна лампа, операційний стіл на пультовому керуванні та інша сучасна техніка. Вся вона абсолютно нова.

Це вже друга операційна кімната в травматологічному відділені. І загалом — четверта в лікарні. Її облаштували за кошти медзакладу, Ірпінської міськради та меценатів. Йдеться про близько двадцять мільйонів гривень. Майже два мільйони передав благодійний фонд «Схід SOS».

Ірина Каралаш, менеджерка благодійного напрямку благодійного фонду «Схід SOS»:

 «У даному випадку це обладнання було закуплене з допомогою донатів насправді. Звичайні людські донати. Зараз багато хто каже, що маленьких донатів не буває. І от це – показник. Дійсно, обладнання дороговартісне, куплене з допомогою людських пожертв».

Варто зазначити, що Ірпінська центральна лікарня ще до повномасштабного вторгнення взяла курс на розвиток інновацій. Лікарі-травматологи намагаються крокувати в ногу з часом, постійно опановують нові знання і вдосконалюють свої навички.

Петро Ксеник, завідувач травматологічного відділення в ірпінській центральній міській лікарні:

 «Ми на сьогоднішні робимо ендопротезування ключового, плечового, колінного суглобів; гомілки променевої кістки, добре розвинена справа відносно артроскопічних оперативних втручань, чим теж займаються наші лікарі. Ми почали оперативні втручання на хребті».

Директор Ірпінської центральної міської лікарні Антон Довгопол зауважує, що завдяки новій операційній заклад зможе обслуговувати більше пацієнтів і надавати більше послуг.

Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня»:

 «Ми безпосередньо дуже всім вдячні. Це реально буде слугувати громаді. Це приклад того, що навіть під час війни ми робимо щось нове, ми робимо щось для людей, ми покращуємо матеріально-технічний стан. Це дасть змогу лікарні заробляти більше коштів від Національної служби здоров’я України. А мешканцям нашої громади вчасно і оперативно отримувати медичну допомогу».

У свою чергу, мер Ірпеня Олександр Маркушин зазначив, що медицина – пріоритетний напрямок розвитку громади, тож кошти із міського бюджету на нього виділятимуться й надалі.

Олександр Маркушин, ірпінський міський голова:

 «Хай ця операційна рятує людей, допомагає їм. А вам, лікарі, бажаю усім здоров’я і натхнення рятувати людей! Дякую кожному за роботу!».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.