В Ірпінській громаді вже третю добу горять торф’яники

В Ірпінській громаді між Михайлівкою-Рубежівкою та ірпінським ЖК «Синергія» вже третю добу горять торф’яні поля. Площа пожежі майже 8 га. Про це інформує Ірпінськй міський голова Олександр Маркушин.

Вчора, 3 вересня, вдалося відкрити шлюз на дамбі річки. Це дозволило встановити у воду насосні станції, що зробило гасіння пожежі швидшим. Так як до цього воду для пожежних машин підвозили цистернам «Ірпіньводоканалу».

Уже ввечері цього ж дня рятувальникам вдалося локалізувати пожежу. Як зазначає Олександр Маркушин, на повну ліквідацію потрібно ще 1-2 дні.

«Хочу наголосити – пожежники вважають, що причиною виникнення вогню був умисний підпал. І це велике щастя, що обійшлось без людських жертв та горіння інфраструктури. Та все одно маємо 8 гектарів випаленої ірпінської землі і я сподіваюсь, що нам вдасться знайти цих паліїв та притягнути їх до відповідальності», — наголошує Ірпінський міський голова.

Варто зазначити, що знищення або пошкодження стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем караються штрафом від 91 800 грн до 153 000 грн або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.