В Ірпінській громаді сформовано 207 житлових сертифікатів на загальну суму 833 млн грн, — Андрій Кравчук

В Ірпінській громаді реєстраторами в Реєстрі пошкодженого та зруйнованого майна вже сформовано 207 житлових сертифікатів на загальну суму 833 млн грн. Про це повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.

Він додав, що внаслідок бойових дій на території Ірпінської міської територіальної громади зруйновано 1482 приватних будинки та 25 багатоповерхових. 20 багатоповерхових будинків, де розміщувалося по 55 квартир, були демонтовані. Майже 3 тисячі сімей залишилися без власного житла.

«Загалом було подано на дану програму 997 заяв, з яких по 707 проведено відмову у формуванні житлового сертифікату у зв’язку з бажанням власника податися на іншу програму або неправильною подачею заяв», — зазначив Андрій Кравчук.

Перший заступник мера розповів, що зараз триває будівництво 41 приватного будинка в рамках відбудови приватного сектора на вулицях Багірова та Гостомельське шосе та ще 12 будинків на території Ірпінської міської територіальної громади будуються за обласною програмою. Також відповідно до обласної програми «Нова оселя», яка передбачає забезпечення новим житлом мешканців Київської області було видано 8 квартир взамін повністю зруйнованих.

Photo 2024 01 14 12 03 47

«Станом на 10.01.2024 було проведено 10 угод купівлі-продажу нового житла з використанням житлових сертифікатів. Мешканці активно починають використовувати житлові сертифікати, тому щодня кількість угод збільшується. Принагідно дякую Ірпінському нотаріусу Максиму Нельзіну за надання фахових розʼяснень та консультацій мешканцям Ірпінської громади — власникам постраждалого житла!», — підсумував Кравчук.

Photo 2024 01 14 12 03 50

Нагадаємо, нещодавно в Ірпені відкрили рух Гостомельським шосе. Саме цією дорогою у лютому-березні 2022 росіяни намагалися прорватися в Ірпінь. Тоді тут точилися запеклі бої.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.