В Ірпені запровадили громадський бюджет

Сьогодні Ірпінська міська рада проголосувала за запровадження громадського бюджету. Керуючий справами виконкому Костянтин Карєв наголосив, що питання запровадження громадського бюджету піднімається в нашому місті вже не вперше. В березні цього року був проведений семінар Фундації ПАУСІ «Громадський бюджет: від концепції до реалізації – досвід міст України», на якому представники Ірпеня ознайомилися з практикою запровадження громадського бюджету Польщі, який успішно використовується у  180 містах. 19 травня 2016 року міським головою Ірпеня була створена робоча група по запровадженню громадського бюджету. “З того часу було вже два засідання  робочої групи”, – зазначив Костянтин Юрійович.

13582269_1136967663031042_140950766_o

За словами Карєва, на кошти громадського бюджету можуть реалізовуватись різного роду проекти: інфраструктурні, соціальні, економічні, творчі тощо. Кошти виділятимуться на великі (до 150 тис. грн) і малі проекти (до 50 тис. грн).

Варто відмітити, що першим етапом у розвитку громадського бюджету має стати потужна рекламна кампанія: громада повинна дізнатись, що таке громадський бюджет, яким чином його реалізувати. І недаремно, адже люди братимуть безпосередню участь у його формуванні.

Нагадаємо, що першими українськими містами, які запровадили громадський бюджет, стали Чернігів, Черкаси та Полтава.

GrBgt

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.