В Ірпені взялися за кваліфікацію педагогів

З наступного року в Ірпені діятиме міська програма “Успішний педагог”. Про це написав у своєму блозі ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

“Цього року я був вражений підсумками вступної кампанії в Україні. Виявилося, що найнижчий прохідний бал зовнішнього незалежного оцінювання для вступу – у педагогічних вишах. Деякі випускники, які ледь підтвердили свої знання на ЗНО і набрали 100,1 балів, отримали не лише право безкоштовно навчатися, але й у майбутньому вчити наших дітей фізики й математики. Надзвичайно низька планка, яку виставляє держава вчителеві ще на рівні підготовки, обурює. Про яку суспільну грамотність і успішну країну у результаті можемо говорити?”, – зазначив мер.

Саме тому за допомогою програми “Успішний педагог” через цілу низку спеціальних заходів планують стимулювати активну вчительську працю, мотивувати молодих фахівців до роботи у школах, підвищити престиж педагогічної професії в регіоні. У першу чергу, мова йде про фінансову підтримку. “У рамках програми вчителі зможуть проходити курси, тренінги, семінари з підвищення кваліфікації. Передбачається додаткове преміювання педагогів, що підготували призерів олімпіад, переможців творчих конкурсів, змагань і турнірів тощо”, – говорить Карплюк.

dxbntkmrf

Для того, аби заохотити до роботи в Ірпені фахівців з інших регіонів, у рамках програми передбачена часткова компенсація вартості оренди житла. Крім того, є гуртожитки, де невдовзі буде проведено ремонт і частина молодих перспективних педагогів отримають своє соціальне житло.

Уже традиційним в Ірпені став міський конкурс вчительської майстерності “Педагогічний дебют”, що проводиться раз у два роки. Достойна винагорода за участь і перемогу стимулюватиме вчительську молодь розробляти власні сучасні педагогічні проекти, будувати професійні плани на майбутнє.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.