В Ірпені виділили кошти на освіту й медицину сіл громади

photoeditorsdk-export-2021-04-06T152058.289

Виконавчий комітет Ірпінської міської ради підтримав рішення про виділення коштів для закладів освіти й охорони здоров’я Михайлівсько-Рубежівського й Козинцівського старостинських округів. Про це повідомляє Інформаційне агентство ITV.

Зокрема, члени виконкому затвердили проєктно-кошторисну документацію на технічне переоснащення котельні дитсадка «Червона шапочка», який добудовується в Михайлівці-Рубежівці.

«Ми на минулій сесії забезпечили співфінансування – 3,5 млн грн. Відповідно треба зробити переоснащенння топкової (котельні): з місцевого бюджету виділяється 1 млн 178 тис. 759 грн», – зазначила керівниця фінансового управління Євгенія Данилюк.

Вона також повідомила, що управління освіти і науки Ірпінської міськради перерозподіляє залишки субвенції на капітальні видатки для забезпечення освітнього процесу в Козинській (понад 636 тис. грн) і в Михайлівсько-Рубежівській школах (майже 179 тис. грн).

Ще 200 тис. грн виділили на зарплати медпрацівникам сільських амбулаторій.

«Ми виділяємо кошти на зарплату працівникам амбулаторій сімейної медицини. Зараз стоїть завдання набрати декларацій, щоб їм ці кошти відшкодовувала держава. А поки вони набирають – там частина нових співробітників – ми повинні якось їх утримувати. І на зарплату на сесії будемо додавати кошти. Я вважаю, що в Михайлівці-Рубежівці у нас буде одна з найбільш класних амбулаторій. І ми все зробимо, щоб люди вже відчували там зміни», – сказав міський голова Олександр Маркушин.

Він також підкреслив, що робота денного стаціонару в Михайлівці-Рубежівці буде профінансована на рік. «Ми зараз із вами виділяємо кошти на рік на денний стаціонар, щоб він функціонував. І нехай припиняться маніпуляції, що в Михайлівці-Рубежівці закриється стаціонар. Ні. Ми з вами ці кошти виділяємо, а на сесії будемо просити депутатський корпус затвердити. Попередньо бюджетна комісія одноголосно прийняла це рішення», – відзначив мер.  

«Хочу подякувати Вам, що Ви слухаєте, чуєте і так миттєво реагуєте на потреби громадян, які проживають у селах, і що Ви не поділяєте зараз село і місто. Ви почули, яке для нас важливе на сьогоднішній день утримання денного стаціонару. Село велике, і для нас це було дуже важливо. Громадяни мають повне медичне забезпечення», – наголосила, звертаючись до міського голови, староста Михайлівсько-Рубежівського старостинського округу Катерина Пасюк.  

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.